wat te doen bij ongeval

Deze procedure geldt voor de aangifte van lichamelijke ongevallen gebeurd in binnen- en buitenland.

De ongevalsaangifte Ethias kan je hier downloaden.

 

1. De ingevulde ongevalsaangifte (deels door slachtoffer, deels door de arts) zo snel mogelijk opsturen naar het secretariaat van Sportievak vzw (per post of scan per mail).
2. Je ontvangt een mail van goede ontvangst van Sportievak. Wij doen de aangifte bij de verzekeringsmaatschappij. Binnen de 10 werkdagen ontvang je vanwege de verzekeringsmaatschappij een ontvangstmelding met genezingsattest.
3. Alle kosten (dokter, ziekenhuis, apotheek, tandarts, …) betaal je eerst zelf. Breng eventuele doktersbriefjes eerst binnen bij je ziekenfonds en vraag een kwijting (verschilstaat).
4. Na tussenkomst van de mutualiteit kunnen de overige kosten rechtstreeks doorgestuurd worden naar de verzekeringsmaatschappij (originele documenten!). Bezorg ook de gedetailleerde medische verslagen van alle onderzoeken/ingrepen ook aan de verzekeringsmaatschappij (ev. per mail).
5. Bij genezing en/of sporthervatting laat je het genezingsattest invullen door de behandelende arts en bezorg je dat aan de verzekeringsmaatschappij (mag ook per mail).

Voor alle vragen, twijfels of problemen kan je altijd terecht bij Sportievak vzw, wij zorgen voor een snel antwoord.
Bij eventuele ziekenhuisopname is het zeker aan te raden ook je hospitalisatieverzekering (bv via je werkgever) te verwittigen. Geef vooraf de gegevens en nadien de eindafrekening van je hospitalisatieverzekering door aan de verzekeringsmaatschappij.

 

Nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag!

Bel 056 26 44 20 of  mail naar clubs@sportievak.be