Como Sportievak, Comomeer – Italië

Sport- en vakantiecentrum voor jeugd en groepen

Sinds 2010 baat Sportievak een sport- en vakantiecentrum uit aan de rand van het Comomeer, nl. Como Sportievak. Como Sportievak is elk jaar open van april tot eind oktober.

Er worden waterski-, wakeboard-, zeil- en allerlei sportstages georganiseerd. Combinaties van sport en taal, voetbalstages en wielerstages (voor zowel geoefende klimmers als de gewone wielertoeristen) behoren ook tot onze vakantiepakketten.

Alles over deze jeugdvakanties vind je in een oogwenk via onze vakantiezoeker!

Het vakantiecentrum Como Sportievak in Sala Comacina biedt met een aantal groepskamers plaats aan 40 à 45 personen en is voorzien van alle comfort. Het zicht op de omgeving en het eilandje Isola Comacina is er ronduit adembenemend. Maaltijden worden quasi altijd buiten op het overdekt terras genomen waar het gezellig zitten is en je kan genieten van de zon en het prachtige uitzicht. In de bar kan je terecht voor een verfrissing of je kan in de ontspanningshoek gezellig bijpraten. Kortom, Como Sportievak is een verblijfsplaats waar de familiale sfeer er voor zorgt dat je je meteen thuis voelt!

Buiten de geplande vakanties kan het centrum gehuurd worden door groepen, verenigingen, clubs, sportteams,… (vanaf 20 personen, min. 3 dagen). Er is steeds een centrumverantwoordelijke aanwezig om uw verblijf in goede banen te leiden en u ter plaatse met raad en daad bij te staan. Onze kookploegen serveren tot in de puntjes verzorgde maaltijden. Het aanwezige sportmateriaal, gaande van motorboten tot kajak- en zeilmateriaal, kan eveneens worden gehuurd. Ook lesgevers kunnen door ons worden voorzien. Deze totaalpakketten aan democratische prijzen worden volledig afgestemd op de wensen van de huurder.

De streek

Het Comomeer (in het Italiaans: Lago di Como) is een prachtig meer in de Noord-Italiaanse provincie Lombardije. Het is één van de diepste meren van Europa en wordt volledig omringd door bergen. Het 146km² grote wateroppervlak heeft een prachtige smaragdgroene kleur, een weerspiegeling van de omliggende bergflanken die tot meer dan 2500 meter oplopen. De weelderige plantengroei, wijngaarden en bloemenpracht zijn een bewijs van het zachte klimaat dat hier heerst. Het water is glashelder en heeft in de zomermaanden een zeer aangename gemiddelde temperatuur van 20°C, bij dagtemperaturen van rond de 30°C. Deze regio is een stukje hemel op aarde!
Vanuit het centrum is het een 150-tal meter stappen tot aan de waterkant. Je kan er heerlijke wandelingen maken of op een terrasje genieten van de zon en een zacht briesje.
Ook bergopwaarts valt één en ander te beleven. Het centrum is een ideale uitvalsbasis voor bergwandelingen, fiets- of mountainbiketochten. In de nabije omgeving zijn er ook mogelijkheden tot paardrijden, golfen, klimmen, canyoning, parasailing,…
Voor wie van een brok cultuur houdt zijn de vlakbij gelegen authentieke dorpjes Bellagio, Lenno en Menaggio zeker de moeite waard. Ook in de regionale hoofdstad Como, op een half uurtje rijden van Como Sportievak, kan je urenlang rondslenteren in kleine straatjes en langs prachtige architectuur. Kers op de taart in deze streek is uiteraard Milaan, waar je in minder dan een uur staat. Cultuur met de grote C of jezelf verliezen in de winkelstraten, je vindt het hier allemaal.

bekijk de fotovoorstelling van Como Sportievak

 

ComoSportievakS