Beste sportclub,

Lentekriebels in je lijf? De zon op je gezicht, frisse wind in je haren...
Voel je de inspiratie stromen, de goesting om te springen, de kriebels om te beginnen?

Nieuwe kansen lonken, dus waar wacht je nog op? Stap in de zon, laat je inspireren, en ga ervoor!



Open Clubfonds: we zoeken nog projecten

Sportievak ondersteunt nieuwe initiatieven van jouw sportclub om de anders georganiseerde sporters, de ongebonden sporters of de niet-sporters aan te trekken. Laat deze kans niet liggen en dien jouw dossier in vóór 15 april.

meer info

 


Heeft jouw sportclub al een opgeleide club-API?

Club-API's zijn de Aanspreek Personen Integriteit binnen een sportclub voor sporters, trainers, ouders, bestuurders en vrijwilligers die melding willen doen van grensoverschrijdend gedrag. Welk profiel heeft een club-API? Dat lees je via de button.

meer info

 

Word nu API!

In het Jaar van de club-API zet de sportsector extra in op de rol van de club-API. Heb je al een club-API, vul dan diens gegevens aan in Mijn Sportievak bij Clubgegevens – Bestuur.

Nog geen club-API maar wil je het graag worden? Klik dan op de knop hieronder.

word API




Word een VIP2024-sportclub!

Wil jij met je sportclub kans maken op de titel van VIP2024-sportclub, volbreng dan voor half mei minstens een van deze uitdagingen. Afhankelijk van het aantal voltooide uitdagingen wordt jouw sportclub een bronzen (= 1 uitdaging), zilveren (= 2 uitdagingen) of gouden (= 3 uitdagingen) VIP2024-sportclub. Sportievak bedacht alvast een aantal challenges. Ontdek ze hier!

onze challenges

 


Start 2 Coach Aalst bijna volzet

Heb je nog kandidaten voor deze sporttakoverschrijdende opleiding? Jonge, beginnende lesgevers die de basisprincipes van het training geven willen ontdekken? Inschrijven kan nog!

schrijf in

 

Zelf een Start 2 Coach organiseren?

Of heb je interesse om zelf deze opleiding aan te bieden? Eventueel in samenwerking met andere clubs uit de regio en medewerking van Sportievak. Wij helpen graag met de organisatie en financiering van deze cursus!

laat het ons weten




Dag van de Sportclubbestuurder Gent op 20 april

Op zaterdag 20 april organiseert de Vlaamse Sportfederatie opnieuw een Dag van de Sportclubbestuurder. Niet digitaal, maar lekker ouderwets.  Én, er is spaghetti!

inschrijven

 


Vzw-reminder: 31 maart nadert

Veel sportclubs zijn vzw's en jaarlijks moeten die vóór 31 maart enkele fiscale verplichtingen naleven, namelijk de klantenlisting én patrimoniumtaks. Hoe zat dat nu weer precies en wat moet je doen?

lees hier

 

Online clubinfoavond gemist?

Afgelopen woensdag hadden we onze eerste clubinfoavond van 2024. Lukte het je niet om erbij te zijn, dan delen we alle info ook graag met jou. Je vindt de presentatie terug via Mijn Sportievak (=clublogin) onder de knop “Downloads”.

mijn sportievak




Nieuwe podcastaflevering online

Emmanuel Vanluchene zwom twee Olympische Spelen. Intussen geniet de jonge dertiger van zijn zwempensioen. Hij vertelt ons onder meer hoe resultaatdenken niet altijd de meest duurzame manier is om sport te beleven. 

ontdek de podcast

 

Sportievak vzw - Esserstraat 6, 8550 Zwevegem
056 26 44 20 - info@sportievak.be - sportievak.be



klik hier om uw adres uit te schrijven