vakantiezoeker

Oudenaarde – kabelwaterski/wakeboard, kajak/SUP, klimmen en adventure

Sportkamp van één week:

 • van zondagavond (18u) tot vrijdagavond (17u)
 • sportkamp met overnachtingen in Het Moerashuis
 • verblijf in vol pension
 • dagelijks minimum 4u les
 • op donderdagavond kampfuif
 • periodes: 1 week in juli, 1 week in augustus
 • basisprijs voor deze vakantie: € 435

Heb je een vraag? Bel 056 26 44 20 of mail ons gerust!

Sport(en): adventure kajak klimmen SUP wakeboarden waterskiën

Leeftijdsgroepen: 10 - 12 13 - 16

periode(s) bekijken en inschrijven

verblijf

Het watersportcentrum aan de Donkvijver is een toplocatie voor liefhebbers van watersport en avontuur. Het Moerashuis op het terrein is een modern vakantiehuis voor grote groepen, met zes slaapzalen waarin telkens twaalf bedden staan. Vlak voor de deur staat ook een reuzegrote tipi, een coole plek om met je vrienden te chillen na een intensieve sportdag.

kabelwaterski en -wakeboarden

Deze watersportdisciplines vormen samen niet alleen de snelst groeiende watersport ter wereld, ze staan ook op de lijst van kandidaten om in 2020 een Olympische sport te worden. De sport is geschikt voor iedereen. Er wordt gebruik gemaakt van een sleeplift boven het water. De kabel wordt elektrisch aangedreven en je kan met meerdere personen tegelijk kunnen waterskiën. Geen boot meer nodig en iedereen kan veel meer skibeurten per sessie doen. Er is zowel een initiatiepiste, waar je de basistechnieken kunt leren, als een grote kabelbaan van 620 meter lang. Om de 78 meter hangt een meenemer die een skilijn kan oppikken, waar de sporter aan hangt. Op die manier kunnen 8 skiërs of boarders tegelijk op sleeptouw worden genomen. Waterskiërs kunnen naarmate ze beter worden overschakelen op monoskiën om slaloms uit te proberen. Wakeboarders kunnen heel wat tricks doen op de sliders en kickers. Naast deze discipline kan je ook nog wakeskaten (vergelijkbaar met skateboarden) en kneeboarden op het water (waarbij je op je knieën op een board zit). Afwisseling genoeg dus!

kajak en SUP

Da's  twee keer garantie op nog meer waterpret!  Bij kajak leer of verbeter je vaartechniek om je boot de juiste richting uit te krijgen of je snelheid te beheersen. SUP staat voor stand-up-paddling: je staand op een supboard met een peddel in de hand op een relaxte manier het water verkennen. In beide disciplines houden we allerlei estafettes en spelen op het water om je stabiliteit, kracht en snelheid te bewijzen.

klimmen en adventure

Het avonturenterrein aan de Donkvijver is er eentje om je vingers bij af te likken. The Diamond is een 16m hoge klimtoren met touwbruggen, trappen en telkens weer andere klim- en evenwichtsoefeningen die je na alle inspanningen beloont met een fantastisch panorama. Als je het grote plateau bovenaan tenminste kunt bereiken. Op de 9m hoge klimmuur leer je dan weer op een  speelse manier technisch en efficiënt bewegen en krijg  je een heleboel uitdagende klimopdrachten. Bovenaan de klimmuur kan je een duizelingwekkende deathride over het water van de Donkvijver maken, tot de landingsplaats op het eiland. Klimgordels, knopen en beveiliging: ze zullen geen geheimen meer voor je hebben!

goed om weten

 • alle nodige sportmaterialen worden door ons voorzien
 • er zijn extra sociale kortingen voor kinderen uit kansengroepen en/of met een beperking: meer info daarover op deze link
 • dit sportkamp met overnachtingen loopt van zondagavond tot vrijdagavond
 • een verblijf zonder overnachtingen is niet mogelijk
 • kamer- en groepsverdeling gebeuren ter plaatse (deelnemers die samen willen blijven kunnen dat melden bij het onthaal op zondagavond: er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met dergelijke vragen)
 • er is geen georganiseerd vervoer naar de kampplaats: deelnemers komen met eigen middelen naar de kampplaats
 • op al onze vakanties wordt bij de onderste leeftijdsgrens uitgegaan van het geboortejaar, wie dus pas op het einde van het jaar verjaart kan toch al deelnemen aan een vakantie
 • neem ook een kijkje op onze bladzijde met veelgestelde vragen
 • bekijk hier de algemene reisvoorwaarden van Sportievak vzw