fietsmidweek Genk

Een recreatieve fietsvijfdaagse in het groene Limburg

Voor deze vakantie in het groene hart van Limburg kozen we voor u als verblijfplaats het fietshotel De Venne*** uit. De ontvangst is er vriendelijk, de kamers zijn net en de maaltijden zijn uiterst verzorgd. Elke kamer beschikt over badkamer, tv, radio, telefoon en een safe. Het hotel stelt z’n gasten gratis een afgesloten privéparking en een fietsenstalling ter beschikking.

Bij de ontdekking van de Limburgse steenkool was er bijna geen bewoning in de Genkse mijnstreek. Om de arbeiders woongelegenheid te kunnen bieden, werd het concept van de tuinwijken ontwikkeld, geïnspireerd op buitenlandse modellen zoals de Engelse cottagestijl en de gardencities. Hotel De Venne bevindt zich middenin zo’n prachtige tuinwijk, in de schaduw van de historische mijnschacht van Winterslag en op een boogscheut van de stad Genk.

Dagelijks voorzien we in een tocht van een 50-tal kilometer doorheen deze fietsvriendelijke streek met zijn gekend knooppuntennetwerk. Hierbij worden we uiteraard begeleid door een uitstekende plaatselijke fietsgids en boswachter. De routes voeren afwisselend door bossen, ongerepte heidevlakten, langs vijvers en vennen en door pittoreske dorpjes. Daarnaast is deze streek enorm gekend voor zijn mijnverleden en de mooi verzorgde tuinwijken waar de harmonie tussen de tuinen en traditionele villa’s getuigt van een grote culturele verscheidenheid.

 

Deze uitstap wordt op aanvraag voor uw groep georganiseerd.

 

Praktische info

  • verblijf in half pension
  • begeleiding door lokale gidsen
  • fietsverhuur mogelijk
  • deelnemers begeven zich met eigen middelen naar het vertrekpunt

 

Voor alle info en reservaties: bel 056 26 44 20 of mail ons