op stap naar meer beweging

Wil je aan je conditie werken, maar weet je niet hoe er aan te beginnen?

50% van de Vlamingen beweegt te weinig. Nochtans is dagelijks bewegen de beste manier om je te beschermen tegen allerlei aandoeningen – zoals het voorkomen van valincidenten – en om je goed in je vel te voelen.

dagsessie

Een korte kennismaking en evaluatie als aanzet tot meer leren bewegen in het dagelijkse leven.  Tijdens deze sessies van anderhalf tot twee uur wordt uitleg gegeven over de werking en het gebruik van een stappenteller (met mogelijkheid aankoop na afloop) en maken we een wandeling van een 4-tal kilometer. Opgelet: de aanvrager moet deze wandeling zelf uitstippelen.

Tijdens de wandeling wordt er uitleg gegeven over gezond bewegen, en hoe meer bewegen en stappen geïntegreerd kan worden in het dagelijkse leven. Iedere deelnemer krijgt een beweegboekje, zodat ze hun evolutie in de daaropvolgende weken kunnen bijhouden.

Kostprijs: € 150 + verplaatsingsonkosten (eerste 50 km. à € 0,36/km, bijkomende kms à € 0,60/km). De stappenteller kan vrijblijvend aangekocht worden na afloop van de sessie (kostprijs nog niet gekend).

lessenreeks

Op aanvraag kan er ook een lessenreeks voor een groep georganiseerd worden. Dit is mogelijk vanaf een 10-tal deelnemers.

Je staat tijdens deze lessenreeks onder deskundige begeleiding van gekwalificeerde lesgevers en krijgt een volledige uitleg hoe je te werk moet gaan om je conditie te verbeteren.

De eerste les wordt je conditie gemeten. Daarna gaan we wekelijks op stap tijdens gemeenschappelijke wandelsessies. Hierbij krijg je steeds de nodige feedback van de lesgever. Op het einde van de reeks wordt opnieuw je conditie gemeten zodat je je evolutie kan waarnemen.

Aan de hand van een stappenteller en een evolutieboekje kan je je vorderingen bijhouden. We bouwen in een 10-tal weken op naar 10.000 stappen per dag.

 

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag!

Bel 056 26 44 20 of mail ons.