wandelweekend

Wandelweekend Côte d’Opale

Wandelen langs de Franse krijtklifkusten

Als de natuur de sprong van winter naar lente maakt nodigt de Noord-Franse klifkust en zijn aanleunend glooiend achterland uit tot urenlang wandelplezier. Dit rustgevende gebied is gekend om zijn witte afkalvende krijtrotsen, de weinig betreden stranden, het zicht op het nabije Engeland bij helder weer, strandjutten, golvende weilanden en akkers, geconcentreerde bewoning in piepkleine dorpen, vissershaventjes, pure lucht en ruimte, geen openbare verlichting maar echte zwarte donkerte, een stevige bries… kortom alles waar een mens ten volle kan van genieten.

Tijdens deze driedaagse ontdekken we deze regio onder de deskundige begeleiding van een Vlaamse wandelgids die dit gebied kent als zijn broekzak. Landschappelijke, geografische, historische elementen komen er aan bod.

We verblijven in Hotel L’ Escale** (Logis de France) in Escalles, waar we hartelijk verwelkomd worden. De kamers zijn voorzien van alle comfort en de maaltijden in het nabijgelegen restaurant zijn er overheerlijk. Het hotel is gelegen in het kleine centrum van Escalles, op 600m van de kust, aan de voet van Cap Blanc Nez. Een uitgelezen uitvalsbasis voor onze wandelingen. Iedereen komt met eigen vervoer naar het hotel en wordt kort na de middag verwacht.

De eerste dag gaan we al om 14u30 van start met een verkennende wandeling (± 10 km) in de omgeving van het hotel. De volgende dagen staat een dagwandeling (± 18 à 20 km/dag, met de nodige rustmomenten) op het programma waarin we de omgeving van Cap Gris Nez en Cap Blanc Nez ontdekken. Een halve dag kust en een halve dag binnenland brengen ons programma in evenwicht. De terugreis gebeurt in de late namiddag van dag drie.

Kortom, een driedaagse waarbij je al wandelend ten volle kan genieten van de mooie omgeving van de Côte d’Opale.

 

Deze uitstap wordt op aanvraag voor uw groep georganiseerd.

 

Praktische info

  • begeleiding door een ervaren wandelgids
  • deelnemers begeven zich met eigen middelen naar het hotel
  • Escalles ligt op ± 215km van Brussel

 

Voor alle info en reservaties: bel 056 26 44 20 of mail ons