Rugscholing

Leeftijd Volwassenen, Senioren
Types Dagactiviteit, Vorming
Sport Rugscholing
Prijs € 130
Opvallend Een vorming die ook op maat van de aanvrager ingevuld wordt.

80% van de Belgen heeft rugklachten. Toch kunnen we veel rugproblemen vermijden door correct en rugvriendelijk om te springen met ons lichaam. Sportievak vzw biedt rugscholing aan in diverse lesvormen. Hieronder alvast twee voorbeelden, lessen kunnen echter ook uitgebreid worden op maat van de aanvrager.

Rugscholing in voordrachtvorm

De voordracht duurt ± 1u30 en behandelt de theorie over de rug (problematiek - anatomie - basisprincipes van de rugschool) en een aantal praktische tips (zitten - liggen - huishoudelijke activiteiten).

Na een korte theoretische uitleg over de rug, wordt meteen aandacht besteed aan de praktijk van alledaagse houdingen en bewegingen. Er worden tal van tips meegegeven rond houdingscorrectie bij het zitten, liggen, huishoudelijke activiteiten, heffen en tillen, staan,… Kortom, een praktische handleiding om uw rug te leren gebruiken zoals het hoort!

Aantal deelnemers: afhankelijk van de zaal (toehoordersopstelling).

Rugscholing als doe-activiteit

Deze activiteit duurt ± 1u30. Na een korte uiteenzetting over hoe de rug praktisch in elkaar zit (problematiek - anatomie - basisprincipes van de rugschool) worden de praktische tips aan de hand van een activiteitenparcours uitgelegd. Zo wordt er ingegaan op de praktijk van beweging en praktische tips meegegeven aan de hand van oefeningen.

Na een korte theoretische uitleg over de rug wordt direct overgestapt naar de praktijk waarbij men het verschil leert aanvoelen tussen correct en foutief bewegen. Er wordt ook een aanzet gegeven over hoe men het spiercorset kan verstevigen om overbelastingen te vermijden. Kortom, een praktijkgerichte sessie waarbij men zijn eigen rug leert aanvoelen.

Maximum aantal deelnemers: 20-tal en ifv de aanwezige ruimte (men moet nog kunnen bewegen), kringopstelling en iedereen op een stoel met matje naast zich.

Kostprijs 

Per sessie: € 130 + verplaatsingsonkosten (à € 0,36/km) vanuit Kortrijk of vanuit de woonplaats van de lesgever.

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag!

bel 056 26 44 20   mail ons