Wielerstage

Leeftijd Volwassenen, Senioren
Types Sportstage, Vakantie
Sporten Fietsen, Wielrennen
Prijs Prijs op aanvraag
Opvallend Wielrennen in Lombardije, Italië.

Sinds 2010 baat Sportievak aan het Italiaanse Comomeer het sport- en vakantiecentrum Como Sportievak uit. Het centrum is open van april tot eind oktober en kan buiten de vastgelegde vakantieperiodes in diverse formules gehuurd worden. Het Comomeer ligt in de provincie Lombardije en wordt jaarlijks aangedaan in de ronde van Lombardije.

In deze regio zijn wielerstages dus een schitterende uitdaging voor geoefende wielertoeristen! Maar wie het wat rustiger aan wil doen kan de streek ook ten volle bewonderen van langs het meer. Sportievak organiseert wielerstages op vraag van verenigingen, vriendengroepen, wielerclubs, enz.

In het vakantiecentrum is steeds een centrumverantwoordelijke aanwezig om uw verblijf in goede banen te leiden en u ter plaatse met raad en daad bij te staan. Huren is mogelijk vanaf 3 nachten, groepen bestaan uit maximaal 35 personen. Onze kookploegen serveren tot in de puntjes verzorgde maaltijden. 

Het aanwezige sportmateriaal, gaande van motorboten tot kajak- en zeilmateriaal, kan eveneens worden gehuurd. Ook lesgevers kunnen door ons voorzien worden. Deze totaalpakketten aan democratische prijzen worden volledig afgestemd op de wensen van de huurder.

Voorbeeldprogramma

 • reis van vier of zes dagen
 • met eigen vervoer of per luxeautocar (= incl. fietstransport)
 • fietstochten in groepjes van 15 à 20 personen
 • dagverloop: ontbijt, begeleide fietstocht, 's middags lunchpakket, kleine maaltijd bij terugkeer, warm avondmaal 's avonds
 • fietstochten worden aangepast aan het niveau van de groep
 • bezoek aan Madonna del Ghisallo
 • mogelijkheden: ronde van het Comomeer, tocht naar Lugano, rit "mini-Lombardije"

Fietsen gebeurt in groepjes van een 15 à 20-tal personen, desgewenst onder begeleiding van geroutineerde Vlaamse wielertoeristen die de routes perfect hebben voorbereid. Wie Lombardije zegt denkt natuurlijk aan de ronde van Lombardije, een reeks mooie beklimmingen, de prachtige natuur en de vele schitterende uitzichten… Deze stages zijn een schitterende uitdaging voor geoefende wielertoeristen! Voor wie het wat rustiger aan wil, kan de streek bewonderen van langs het meer.

De ritten kunnen steeds aangepast worden aan het niveau van de groep, waarbij mogelijks twee groepen gemaakt worden. Zo kan de ronde van het Comomeer (150 km) ingekort worden door een ferry te nemen, is er een prachtige uitstap naar het Santuario della Madonna del Ghisallo of kortweg Madonna del Ghisallo - het beroemde bedevaartsoord voor wielertoeristen, een rit “mini-Lombardije” en een tocht naar Lugano (Zwitserland).

Op aanvraag verzorgen we ook

 • mountainbike- en/of wandelvakanties
 • sportstages voor clubs en ploegen
 • schoolreizen
 • trainingskampen waterski en wakeboard
 • vakanties op maat van de aanvrager

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag!

bel 056 26 44 20   mail ons