Home Ik sport alleen Wat te doen bij ongeval

Procedure bij ongevallen

Deze procedure geldt voor de aangifte van lichamelijke ongevallen gebeurd in binnen- en buitenland.

Gebruik altijd het juiste document en zorg ervoor dat alles zorgvuldig wordt ingevuld: clubgegevens (= de naam van het bedrijf of groep waaronder je bij Sportievak bent aangesloten of je vermeldt hier "individuele vezekering"), persoonlijke gegevens met zeker ook bankrekeningnummer en e-mailadres; gegevens én beschrijving van het ongeval, eventuele getuige en/of toezichthouder en uiteraard ook het medisch getuigschrift. Handig is dat je steeds een aangifteformulier bij de hand hebt.

Sportievak werkt met twee polisnummers afhankelijk van de aansluitingsperiode. Wij vullen dat polisnummer zelf aan bij het ingeven van het ongeval bij Ethias.

De ongevalsaangifte Ethias kan je hier downloaden

  1. De ingevulde ongevalsaangifte (deels door slachtoffer, deels door de arts) zo snel mogelijk opsturen naar het kantoor van Sportievak: per post naar Sportievak - Esserstraat 6 - 8550 Zwevegem of een scan per mail naar clubs@sportievak.be.
  2. Je ontvangt een mail van goede ontvangst van Sportievak. Wij doen de aangifte bij de verzekeringsmaatschappij. Binnen de 10 werkdagen ontvang je van de verzekeringsmaatschappij een ontvangstmelding met genezingsattest.
  3. Alle kosten (dokter, ziekenhuis, apotheek, tandarts, …) betaal je eerst zelf. Breng eventuele doktersbriefjes eerst binnen bij je ziekenfonds en vraag een kwijting (verschilstaat).
  4. Na tussenkomst van de mutualiteit kunnen de overige kosten rechtstreeks doorgestuurd worden naar de verzekeringsmaatschappij (originele documenten!). Bezorg ook de gedetailleerde medische verslagen van alle onderzoeken/ingrepen ook aan de verzekeringsmaatschappij (ev. per mail).
  5. Bij genezing en/of sporthervatting laat je het genezingsattest invullen door de behandelende arts en bezorg je dat aan de verzekeringsmaatschappij (mag ook per mail).

Bij vragen, twijfels of problemen kan je altijd terecht bij Sportievak, wij zorgen voor een snel antwoord.

Bij eventuele ziekenhuisopname is het zeker aan te raden ook je hospitalisatieverzekering (bv via je werkgever) te verwittigen. Geef vooraf de gegevens en nadien de eindafrekening van je hospitalisatieverzekering door aan de verzekeringsmaatschappij.