Home Kampinfo Bissegem

Kampinfo Bissegem

1. Adres en routebeschrijving

Domein Leiedal - Kruiskouter 50 - 8501 Bissegem

Je vindt het domein helemaal op het einde van de straat.

OPGELET: er mag niet geparkeerd worden aan de hoeve zelf, enkel op de grote parking vooraan! U kan de hoeve bereiken via het cafetaria of te voet via het wegje achter de bomenrij. Op de binnenkoer voor de hoeve komen continu paarden voorbij, dus deze doorgang moet vrij blijven en alle risico's op ongevallen door paarden die schrikken moeten vermeden worden.

2. Onthaal

De deelnemers worden op zondagavond ter plaatse verwacht tussen 18u en 19u. Het onthaal is voorzien in de verblijfshoeve.

Er is er geen avondmaal voorzien op zondagavond. Een snack of lunchpakket mag uiteraard meegebracht worden.

Na het onthaal geeft de kampleiding nog wat uitleg over het verloop van de week. De ouders worden verzocht de kampplaats daarna te verlaten zodat de avondactiviteiten vlot van start kunnen gaan.

3. Bagage en benodigdheden

Voor het paardrijden:

 • ruiterkledij of een stevige lange broek (geen jeans want dat veroorzaakt schuurwonden aan je benen)
 • laarzen zonder gespen of ritssluitingen aan de binnenkant (om de paarden niet te kwetsen)
 • handschoenen met vingers (tegen schuurwonden van de teugels)
 • tok (= ruitershelm, kan ook ter plaatse gehuurd worden) OF een degelijke fietshelm (geen koersmodel dat achteraan aerodynamisch gevormd is)
 • eventueel een zweepje (is ook ter plaatse beschikbaar)
 • voor wie lange haren heeft: elastiekjes om je haar samen te binden
 • deelnemers moeten gevaccineerd zijn tegen tetanus (= de klem)
 • wie deelneemt aan de proef voor het A-brevet (enkel herst- en krokusvakantie): een aparte gesloten omslag met daarin 40 Euro (voor het theorieboek en de administratiekosten) - wie uiteindelijk niet wil/kan deelnemen aan de test krijgt de enveloppe op het eind van de week gewoon terug

Andere zaken:

 • identiteitskaart of kids ID
 • ingevulde medische fiche
 • eventueel medicatie en/of eigen reisapotheek: alles naamtekenen aub!
 • hoeslaken, matrasbeschermer, kussensloop, slaapzak (of dekbed met overtrek)
 • handdoeken, toiletgerief, zonnecrème en aftersun, sjaal/pet/hoed, enz
 • regenkledij, drinkfles

Zorg ervoor dat kledij en andere spullen die je meebrengt naar het kamp genaamtekend zijn! Zo kunnen wij eventueel verloren of vergeten gerief nog terugbezorgen.

4. Einde van het kamp

Het kamp eindigt op vrijdagnamiddag in het cafetaria van de manege. Het kamp wordt afgerond om 17u30 (vertrek ten laatste 18u).

Neem zeker een kijkje tussen de verloren voorwerpen voor je vertrekt. De deelnemers melden zich af bij de kampleiding voor ze naar huis vertrekken!

5. Varia

BEZOEK aan het kamp is niet toegelaten. Dit verstoort het verloop van de activiteiten en leidt vaak tot heimwee, niet alleen bij uw eigen zoon/dochter maar ook bij andere deelnemers.

CONTACT OPNEMEN: Je kan voor alle vragen terecht op het kantoor van Sportievak op het nummer 056/26 44 20, ook voor dringende gevallen. Wij kunnen steeds de kampverantwoordelijke voor je bereiken.

POST versturen naar de kampplaats raden we af. Heel veel post komt te laat aan of wordt afgeleverd op een algemeen secretariaat en geraakt daardoor niet of te laat bij de deelnemers. We vragen ook uitdrukkelijk géén pakjespost naar de kampplaatsen te versturen, deze kunnen vaak niet afgeleverd worden aan de juiste persoon en gaan dan terug naar het postkantoor.

ZAKGELD dient louter voor bijkomende persoonlijke uitgaven zoals snoep, drankjes,… Je beslist zelf hoeveel zakgeld je meebrengt, als richtbedrag geven wij € 20 voor de hele week.

EHBO en MEDICATIE: op onze sportkampen is geen medicatie beschikbaar, ook niet de vrij verkrijgbare middelen. Onze teams beschikken enkel over producten om wonden te verzorgen. Indien uw zoon/dochter tijdens de vakantie medicijnen moet innemen of gevoelig is voor bepaalde zaken (allergieën, beginnende verkoudheid, groeipijn, hoofdpijn, pijnlijke maandstonden,…), dient u zelf de producten mee te geven die uw kind mag/moet innemen.

Stop ze in een doorschijnend zakje en noteer de naam van uw kind zowel op het zakje als op de verpakkingen zelf. U kan de producten bij de start van het kamp afgeven aan de monitoren. Op de medische fiche die u bij de bevestiging ontving kan u informatie invullen over het toedienen van de medicatie die u meegeeft. Let op: zonder dit ondertekend attest zullen onze monitoren GEEN medicatie toedienen, ook niet vrij verkrijgbare middelen.

MEDISCHE DIËTEN: voor medische diëten (glutenallergie, lactose-intolerantie, enz) mogen steeds vervangproducten meegegeven worden. Om aansprakelijkheidsredenen kunnen keukens op de kampplaatsen zelf geen aangepaste maaltijden leveren maar vervangproducten worden wel bereid.

FOTO’S: gedurende het kamp proberen de monitoren af en toe foto’s te maken. Je vindt die terug op www.facebook.com/Sportievak.paardrijkampen.Let wel: onze monitoren willen bovenal jullie kinderen een topweek bezorgen en zullen dus enkel in de mate van het mogelijke foto’s of filmpjes maken.

GSM's zijn overbodig op sportkamp. Er valt genoeg te doen en te beleven en bovendien is het een asociaal ding op een groepsvakantie. Geef dus ook je GSM eens een week vakantie! Voor wie te verslaafd is om dit aan te kunnen zullen duidelijke afspraken gemaakt worden en wordt dagelijks een moment voorzien om even een berichtje te versturen. Daarna gaan alle toestellen uit en worden ze verzameld zodat het voor iedereen aangenaam blijft.

WAARDEVOLLE VOORWERPEN: zoals een tablet, smartphone, juwelen,… laat je thuis. Sportievak vzw draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies of beschadiging van eigen goederen.

Voor de thuisblijvers is ons centrale nummer tijdens de vakanties 24/24 en 7/7 bereikbaar, let wel: dit enkel voor noodgevallen. Indien niet meteen wordt opgenomen, wacht dan de voicemail af en spreek een bericht en uw nummer in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.