Home Kampinfo Geraardsbergen

Kampinfo Geraardsbergen

1. Adres en routebeschrijving

Provinciaal Domein De Gavers

Jeugdherberg ’t Schipken - Kampstraat 59 - 9500 Geraardsbergen

2. Onthaal

De deelnemers worden op zondagavond ter plaatse verwacht tussen 18u00 en 19u00. Het onthaal is voorzien in de jeugdherberg, ingang links op het binnenplein.

Er is er geen avondmaal voorzien op zondagavond. Een snack of lunchpakket mag uiteraard meegebracht worden.

Na het onthaal geeft de kampleiding nog wat uitleg over het verloop van de week. De ouders worden verzocht de kampplaats daarna te verlaten zodat de avondactiviteiten vlot van start kunnen gaan.

3. Bagage en benodigdheden

Afhankelijk van je sportkeuze breng je onderstaande zaken zeker mee:

Voor multisport:

 • voldoende sportieve kledij
 • sportschoenen

Voor sportsaerobics / dancestudio / streetdance:

 • voldoende sportieve kledij
 • sportschoenen / turnpantoffels of dansschoenen
 • eventueel een turnpakje

Voor het wielrennen:

 • aangepaste kledij en schoeisel
 • poetsmateriaal voor de fiets (oude vodden, spons,…)
 • je eigen wielrenfiets en fietshelm
 • (enkele) reserveband(en)
 • voldoende reservekledij indien slecht weer voorspeld wordt voor de kampweek

Andere zaken:

 • identiteitskaart of kids ID
 • ingevulde medische fiche
 • eventueel medicatie en/of eigen reisapotheek: alles naamtekenen aub!
 • beddengoed is voorzien maar een eigen hoeslaken, slaapzak (of dekbed) en kussensloop mag
 • handdoeken, toiletgerief, zonnecrème en aftersun, sjaal/pet/hoed, enz
 • regenkledij, drinkfles, klein rugzakje
 • als nevenactiviteit is ook een bezoek aan het zwembad mogelijk: gelieve hiervoor € 4 extra zakgeld mee te geven
 • zwemgerief (jongens: zwembroek en geen zwemshorts!), grote badhanddoek

Zorg ervoor dat kledij en andere spullen die je meebrengt naar het kamp genaamtekend zijn! Zo kunnen wij eventueel verloren of vergeten gerief nog terugbezorgen.

4. Einde van het kamp

Het kamp wordt afgesloten op vrijdagnamiddag op het binnenplein van de jeugdherberg, om 17u (vertrek ten laatste 18u). Kom niet vroeger: er zijn nog sportlessen tot 16u, de sportgroepen zitten soms op andere locaties, sommigen moeten na het sporten nog douchen, enz.

Neem zeker een kijkje tussen de verloren voorwerpen voor je vertrekt. De deelnemers melden zich af bij de kampleiding voor ze naar huis vertrekken!

5. Varia

BEZOEK aan het kamp is niet toegelaten. Dit verstoort het verloop van de activiteiten en leidt vaak tot heimwee, niet alleen bij uw eigen zoon/dochter maar ook bij andere deelnemers.

CONTACT OPNEMEN: Je kan voor alle vragen terecht op het kantoor van Sportievak op het nummer 056/26 44 20, ook voor dringende gevallen. Wij kunnen steeds de kampverantwoordelijke voor je bereiken.

POST versturen naar de kampplaats raden we af. Heel veel post komt te laat aan of wordt afgeleverd op een algemeen secretariaat en geraakt daardoor niet of te laat bij de deelnemers. We vragen ook uitdrukkelijk géén pakjespost naar de kampplaatsen te versturen, deze kunnen vaak niet afgeleverd worden aan de juiste persoon en gaan dan terug naar het postkantoor.

ZAKGELD dient louter voor bijkomende persoonlijke uitgaven zoals snoep, drankjes,… Je beslist zelf hoeveel zakgeld je meebrengt, als richtbedrag geven wij € 20 voor de hele week.

EHBO en MEDICATIE: op onze sportkampen is geen medicatie beschikbaar, ook niet de vrij verkrijgbare middelen. Onze teams beschikken enkel over producten om wonden te verzorgen. Indien uw zoon/dochter tijdens de vakantie medicijnen moet innemen of gevoelig is voor bepaalde zaken (allergieën, beginnende verkoudheid, groeipijn, hoofdpijn, pijnlijke maandstonden,…), dient u zelf de producten mee te geven die uw kind mag/moet innemen.

Stop ze in een doorschijnend zakje en noteer de naam van uw kind zowel op het zakje als op de verpakkingen zelf. U kan de producten bij de start van het kamp afgeven aan de monitoren. Op de medische fiche die u bij de bevestiging ontving kan u informatie invullen over het toedienen van de medicatie die u meegeeft. Let op: zonder dit ondertekend attest zullen onze monitoren GEEN medicatie toedienen, ook niet vrij verkrijgbare middelen.

MEDISCHE DIËTEN: voor medische diëten (glutenallergie, lactose-intolerantie, enz) mogen steeds vervangproducten meegegeven worden. Om aansprakelijkheidsredenen kunnen keukens op de kampplaatsen zelf geen aangepaste maaltijden leveren maar vervangproducten worden wel bereid.

FOTO’S: gedurende het kamp proberen de monitoren af en toe foto’s te maken. Je vindt die terug op www.facebook.com/Sportievak.omnisportkampen. Let wel: onze monitoren willen bovenal jullie kinderen een topweek bezorgen en zullen dus enkel in de mate van het mogelijke foto’s of filmpjes maken.

GSM's zijn overbodig op sportkamp. Er valt genoeg te doen en te beleven en bovendien is het een asociaal ding op een groepsvakantie. Geef dus ook je GSM eens een week vakantie! Voor wie te verslaafd is om dit aan te kunnen zullen duidelijke afspraken gemaakt worden en wordt dagelijks een moment voorzien om even een berichtje te versturen. Daarna gaan alle toestellen uit en worden ze verzameld zodat het voor iedereen aangenaam blijft.

WAARDEVOLLE VOORWERPEN: zoals een tablet, smartphone, juwelen,… laat je thuis. Sportievak vzw draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies of beschadiging van eigen goederen.

Voor de thuisblijvers is ons centrale nummer tijdens de vakanties 24/24 en 7/7 bereikbaar, let wel: dit enkel voor noodgevallen. Indien niet meteen wordt opgenomen, wacht dan de voicemail af en spreek een bericht en uw nummer in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.