Home Kampinfo Grote Brogel

Kampinfo Grote Brogel

1. Adres en routebeschrijving

Manege Breugelhoeve - Weyerstraat 1 - 3990 GROTE BROGEL (PEER)

Tel. 011/63.13.31

Manege Breugelhoeve ligt langs de Kaulillerweg van Peer naar Kaulille, op 6 km van de Nederlandse grens.

2. Onthaal

Het onthaal is voorzien in het verblijfscentrum. De deelnemers worden op zondagavond ter plaatse verwacht tussen 18u00 en 19u00.

Opgelet: parkeer op de grote parking van Breugelhoeve (eerste afslag links in de Weyerstraat) en niet de privé-parking van Restaurant ’t Seizoenshof.

Er is er geen avondmaal voorzien op zondagavond. Een snack of lunchpakket mag uiteraard meegebracht worden.

Na het onthaal geeft de kampleiding nog wat uitleg over het verloop van de week. De ouders worden verzocht de kampplaats daarna te verlaten zodat de avondactiviteiten vlot van start kunnen gaan.

3. Bagage en benodigdheden

Voor het paardrijden:

 • ruiterkledij of een stevige lange broek (geen jeans, dat veroorzaakt schuurwonden aan je benen)
 • laarzen zonder gespen of ritssluitingen aan de binnenkant (om de paarden niet te kwetsen)
 • handschoenen met vingers
 • tok (= ruitershelm, is ook ter plaatse beschikbaar) OF een degelijke fietshelm (geen koersmodel dat achteraan aerodynamisch gevormd is)
 • eventueel een zweepje
 • voor wie lange haren heeft: elastiekjes om je haar samen te binden
 • deelnemers moeten gevaccineerd zijn tegen tetanus (= de klem)
 • indien je wil deelnemen aan de A of B brevettest: voorzie een aparte gesloten omslag met daarin 40 Euro (voor het theorieboek en de administratiekosten) - wie uiteindelijk niet wil/kan deelnemen aan de test krijgt de enveloppe op het eind van de week gewoon terug
 • wie een eigen paard heeft kan het meebrengen maar een box moet vooraf gereserveerd worden bij de manege zelf, bel daarvoor 011/63 13 31 (de vergoeding voor stalling en voer wordt ter plaatse afgerekend)

Voor indoorski/indoorsnowboard:

 • warme jas (best waterafstotend) + skibroek of skipak
 • warme legging of iets gelijkaardigs voor onder je skibroek/pak (in elk geval iets zonder voet eraan dus geen collant of kousenbroek want dit kan door wrijving blaren veroorzaken in combinatie met gewone sokken)
 • pullover en/of sous-pull
 • waterdichte handschoenen (VERPLICHT !)
 • warme muts en sjaal
 • tenminste drie paar dikke wollen sokken
 • voor snowboarders: polsbeschermers (verplicht!)
 • voor snowboarders: eventueel elleboog- en kniebescherming
 • erg nuttig: Compeed Second Skin (tegen blaren)
 • ski/snowboardmateriaal en een valhelm zijn voorzien: eigen materiaal meebrengen mag maar opgelet, schade hieraan wordt niet gedekt door onze sportverzekering
 • klein rugzakje
 • Snow ID: is een diploma ski en snowboard voor sporters van 4 tot 16 jaar. Het geeft op eenvoudige manier een idee van de evolutie die je als skiër of snowboarder maakt op gebied van techniek en kennis. Er zijn zes niveaus te behalen. Onze lesgevers kunnen je tips en tricks leren en je op het einde van een kampweek je eerste of een volgende stempel meegeven. Leuk om op die manier je kunnen te zien verbeteren en handig als je in een skischool of indoorpiste lessen gaat volgen: je nieuwe lesgever heeft meteen een idee van wat je al kan. De niveaus zijn niet leeftijdsgebonden, de één zal ook sneller of trager door de niveaus evolueren dan de andere. Het belangrijkste blijft genieten van de sport uiteraard! Je kan de SNOW ID aankopen op het einde van onze ski- en snowboardsportkampen voor € 1. Heb je al een pasje, breng het dan zeker mee naar de kampplaats, je lesgever zal er met plezier een nieuwe evaluatie in schrijven.

Andere zaken:

 • identiteitskaart of kids ID
 • ingevulde medische fiche
 • eventueel medicatie en/of eigen reisapotheek: alles naamtekenen aub!
 • hoeslaken, matrasberschermer, kussensloop, slaapzak (of dekbed met overtrek)
 • handdoeken, toiletgerief, zonnecrème en aftersun, sjaal/pet/hoed, enz
 • regenkledij, drinkfles
 • als avondactiviteit is een bezoek aan Erperheide (zwemmen) mogelijk (enkel in de paas- en zomervakanatie): gelieve hiervoor € 8 extra zakgeld mee te geven (er zijn fietsen beschikbaar voor de verplaatsting, bij slecht weer wordt een vervangende activiteit voorzien)
 • meebrengen voor het zwemmen: zwembroek/badpak (geen zwemshorts!), eventueel zwembrilletje, grote en kleine badhanddoek

Zorg ervoor dat kledij en andere spullen die je meebrengt naar het kamp genaamtekend zijn! Zo kunnen wij eventueel verloren of vergeten gerief nog terugbezorgen.

4. Einde van het kamp

Het kamp wordt afgesloten op vrijdagnamiddag in het cafetaria van de manege om 17u (vertrek ten laatste 18u).

Neem zeker een kijkje tussen de verloren voorwerpen voor je vertrekt. De deelnemers melden zich af bij de kampleiding voor ze naar huis vertrekken!

5. Varia

BEZOEK aan het kamp is niet toegelaten. Dit verstoort het verloop van de activiteiten en leidt vaak tot heimwee, niet alleen bij uw eigen zoon/dochter maar ook bij andere deelnemers.

CONTACT OPNEMEN: Je kan voor alle vragen terecht op het kantoor van Sportievak op het nummer 056/26 44 20, ook voor dringende gevallen. Wij kunnen steeds de kampverantwoordelijke voor je bereiken.

POST versturen naar de kampplaats raden we af. Heel veel post komt te laat aan of wordt afgeleverd op een algemeen secretariaat en geraakt daardoor niet of te laat bij de deelnemers. We vragen ook uitdrukkelijk géén pakjespost naar de kampplaatsen te versturen, deze kunnen vaak niet afgeleverd worden aan de juiste persoon en gaan dan terug naar het postkantoor.

ZAKGELD dient louter voor bijkomende persoonlijke uitgaven zoals snoep, drankjes,… Je beslist zelf hoeveel zakgeld je meebrengt, als richtbedrag geven wij € 20 voor de hele week.

EHBO en MEDICATIE: op onze sportkampen is geen medicatie beschikbaar, ook niet de vrij verkrijgbare middelen. Onze teams beschikken enkel over producten om wonden te verzorgen. Indien uw zoon/dochter tijdens de vakantie medicijnen moet innemen of gevoelig is voor bepaalde zaken (allergieën, beginnende verkoudheid, groeipijn, hoofdpijn, pijnlijke maandstonden,…), dient u zelf de producten mee te geven die uw kind mag/moet innemen.

Stop ze in een doorschijnend zakje en noteer de naam van uw kind zowel op het zakje als op de verpakkingen zelf. U kan de producten bij de start van het kamp afgeven aan de monitoren. Op de medische fiche die u bij de bevestiging ontving kan u informatie invullen over het toedienen van de medicatie die u meegeeft. Let op: zonder dit ondertekend attest zullen onze monitoren GEEN medicatie toedienen, ook niet vrij verkrijgbare middelen.

MEDISCHE DIËTEN: voor medische diëten (glutenallergie, lactose-intolerantie, enz) mogen steeds vervangproducten meegegeven worden. Om aansprakelijkheidsredenen kunnen keukens op de kampplaatsen zelf geen aangepaste maaltijden leveren maar vervangproducten worden wel bereid.

FOTO’S: gedurende het kamp proberen de monitoren af en toe foto’s te maken. Je vindt die terug op www.facebook.com/Sportievak.paardrijkampen en op www.facebook.com/Sportievak.skisnowboard (voor de wintersporters). Let wel: onze monitoren willen bovenal jullie kinderen een topweek bezorgen en zullen dus enkel in de mate van het mogelijke foto’s of filmpjes maken.

GSM's zijn overbodig op sportkamp. Er valt genoeg te doen en te beleven en bovendien is het een asociaal ding op een groepsvakantie. Geef dus ook je GSM eens een week vakantie! Voor wie te verslaafd is om dit aan te kunnen zullen duidelijke afspraken gemaakt worden en wordt dagelijks een moment voorzien om even een berichtje te versturen. Daarna gaan alle toestellen uit en worden ze verzameld zodat het voor iedereen aangenaam blijft.

WAARDEVOLLE VOORWERPEN: zoals een tablet, smartphone, juwelen,… laat je thuis. Sportievak vzw draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies of beschadiging van eigen goederen.

Voor de thuisblijvers is ons centrale nummer tijdens de vakanties 24/24 en 7/7 bereikbaar, let wel: dit enkel voor noodgevallen. Indien niet meteen wordt opgenomen, wacht dan de voicemail af en spreek een bericht en uw nummer in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.