Home Kampinfo Wevelgem

Kampinfo Wevelgem

1. Adres en routebeschrijving

Het Vijverhof - Marremstraat 3 - 8560 Wevelgem

OPGELET: de Marremstraat is een smal straatje. Beperkte zichtbaarheid bij het in- en uitrijden, opletten voor fietsers!

2. Onthaal

De deelnemers worden op zondagavond ter plaatse verwacht tussen 18u en 19u. Het onthaal is voorzien in of aan het restaurant.

Er is er geen avondmaal voorzien op zondagavond. Een snack of lunchpakket mag uiteraard meegebracht worden.

Na het onthaal geeft de kampleiding nog wat uitleg over het verloop van de week. De ouders worden verzocht de kampplaats daarna te verlaten zodat de avondactiviteiten vlot van start kunnen gaan.

3. Bagage en benodigdheden

Voor het sporten:

 • minstens twee zwembroeken/zwemshorts/badpakken/bikini's
 • oude turnpantoffels of surfschoenen
 • breng VAST schoeisel mee, anders heb je geen grip op je surfplank (dus geen teenslippers, crocs,...)
 • grote en kleine badhanddoeken, eventueel een badmantel (heel nuttig)
 • schoeisel voor op de kade (bv. badslippers)
 • dikke pull die over het zwempak getrokken kan worden langs de waterkant
 • een wetsuit (bescherming tegen slechte weersomstandigheden en lage watertemperatuur): dit kan je huren tegen € 7,5/week (vooraf te reserveren en te betalen bij inschrijving).

Andere zaken:

 • identiteitskaart of kids ID
 • ingevulde medische fiche
 • eventueel medicatie en/of eigen reisapotheek: alles naamtekenen aub!
 • hoeslaken, hoofdkussen, matrasbeschermer, kussensloop, slaapzak (of dekbed met overtrek)
 • handdoeken, toiletgerief, zonnecrème en aftersun, sjaal/pet/hoed, enz
 • regenkledij, drinkfles

Zorg ervoor dat kledij en andere spullen die je meebrengt naar het kamp genaamtekend zijn! Zo kunnen wij eventueel verloren of vergeten gerief nog terugbezorgen.

WINDSURFBREVET

Op het einde van de kampweek zullen de lesgevers je kennis van het windsurfen evalueren. Wie dat wil kan de resultaten hiervan in een windsurfbrevet laten noteren. Dit officiële document van de Vlaamse Yachtfederatie kan je telkens verder laten aanvullen tot je alle graden hebt in het windsurfen, zeilen, catamaran en/of kitesurfen. Dit boekje kan dus jarenlang meegaan en is een bewijs van je niveau in deze sporten.

Heb je al zo’n brevet (=boekje)?

 • breng het mee en geef het af aan de kampverantwoordelijke bij de start van het kamp
 • stort 2 Euro (verzendingskosten) op rekeningnummer BE15 3850 5299 7530, met vermelding van je naam en “windsurfbrevet” (Geen geld ter plaatse afgeven!)
 • we sturen je na het kamp het brevet terug, aangevuld met de stempels die je behaalde

Heb je nog geen brevet maar wil je er wel één?

 • geef door aan je lesgever dat je de testen wil afleggen
 • stort 3 Euro (brevet + verzendingskosten) op rekeningnummer BE15 3850 5299 7530, met vermelding van je naam en “windsurfbrevet” (Geen geld ter plaatse afgeven!)
 • we sturen je na het kamp het brevet op, aangevuld met de stempels die je behaalde

Wil je weten of je stempels behaalde voor je overschrijft? Bel of mail ons, geef zeker je naam op en de week waarin je kamp deed.

4. Einde van het kamp

Het kamp eindigt op vrijdagnamiddag om 17u (vertrek ten laatste 18u). Kom niet vroeger, er lopen nog sportlessen tot 16u30, daarna moet nog opgeruimd, gedoucht en/of deels ingepakt worden.

Neem zeker een kijkje tussen de verloren voorwerpen voor je vertrekt. De deelnemers melden zich af bij de kampleiding voor ze naar huis vertrekken!

5. Varia

BEZOEK aan het kamp is niet toegelaten. Dit verstoort het verloop van de activiteiten en leidt vaak tot heimwee, niet alleen bij uw eigen zoon/dochter maar ook bij andere deelnemers.

CONTACT OPNEMEN: Je kan voor alle vragen terecht op het kantoor van Sportievak op het nummer 056/26 44 20, ook voor dringende gevallen. Wij kunnen steeds de kampverantwoordelijke voor je bereiken.

POST versturen naar de kampplaats raden we af. Heel veel post komt te laat aan of wordt afgeleverd op een algemeen secretariaat en geraakt daardoor niet of te laat bij de deelnemers. We vragen ook uitdrukkelijk géén pakjespost naar de kampplaatsen te versturen, deze kunnen vaak niet afgeleverd worden aan de juiste persoon en gaan dan terug naar het postkantoor.

ZAKGELD dient louter voor bijkomende persoonlijke uitgaven zoals snoep, drankjes,… Je beslist zelf hoeveel zakgeld je meebrengt, als richtbedrag geven wij € 20 voor de hele week.

EHBO en MEDICATIE: op onze sportkampen is geen medicatie beschikbaar, ook niet de vrij verkrijgbare middelen. Onze teams beschikken enkel over producten om wonden te verzorgen. Indien uw zoon/dochter tijdens de vakantie medicijnen moet innemen of gevoelig is voor bepaalde zaken (allergieën, beginnende verkoudheid, groeipijn, hoofdpijn, pijnlijke maandstonden,…), dient u zelf de producten mee te geven die uw kind mag/moet innemen.

Stop ze in een doorschijnend zakje en noteer de naam van uw kind zowel op het zakje als op de verpakkingen zelf. U kan de producten bij de start van het kamp afgeven aan de monitoren. Op de medische fiche die u bij de bevestiging ontving kan u informatie invullen over het toedienen van de medicatie die u meegeeft. Let op: zonder dit ondertekend attest zullen onze monitoren GEEN medicatie toedienen, ook niet vrij verkrijgbare middelen.

MEDISCHE DIËTEN: voor medische diëten (glutenallergie, lactose-intolerantie, enz) mogen steeds vervangproducten meegegeven worden. Om aansprakelijkheidsredenen kunnen keukens op de kampplaatsen zelf geen aangepaste maaltijden leveren maar vervangproducten worden wel bereid.

FOTO’S: gedurende het kamp proberen de monitoren af en toe foto’s te maken. Je vindt die terug op www.facebook.com/Sportievak.watersportkampen. Let wel: onze monitoren willen bovenal jullie kinderen een topweek bezorgen en zullen dus enkel in de mate van het mogelijke foto’s of filmpjes maken.

GSM's zijn overbodig op sportkamp. Er valt genoeg te doen en te beleven en bovendien is het een asociaal ding op een groepsvakantie. Geef dus ook je GSM eens een week vakantie! Voor wie te verslaafd is om dit aan te kunnen zullen duidelijke afspraken gemaakt worden en wordt dagelijks een moment voorzien om even een berichtje te versturen. Daarna gaan alle toestellen uit en worden ze verzameld zodat het voor iedereen aangenaam blijft.

WAARDEVOLLE VOORWERPEN: zoals een tablet, smartphone, juwelen,… laat je thuis. Sportievak vzw draagt geen verantwoordelijkheid voor verlies of beschadiging van eigen goederen.

Voor de thuisblijvers is ons centrale nummer tijdens de vakanties 24/24 en 7/7 bereikbaar, let wel: dit enkel voor noodgevallen. Indien niet meteen wordt opgenomen, wacht dan de voicemail af en spreek een bericht en uw nummer in. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.