Home Sportclubs Clubinfo Corona

24/7 verzekerd sporten dankzij Sportievak en Arena

Aangezien vele clubs het voorbije jaar een beperkte werking hadden, werd de clubpolis uitgebreid naar een 24/7 dekking, zodat de aangesloten clubleden ook individueel verder veilig en verzekerd konden blijven sporten. Een mooie tegemoetkoming van onze makelaar Arena nv. Nu we sinds 9 juni weer quasi normaal kunnen sporten, ook indoor en voor alle leeftijden, wordt de automatische uitbreiding van de 24/7 sportpolis opnieuw een optie.

Met de zomer in het verschiet en voortbouwend op de vele individuele sportieve exploten, bubbelwandelingen en coronafietstochten is dit voor jou wellicht een ideale uitbreiding om zorgeloos te blijven sporten.

Iedereen kan die optie afsluiten en 24/7 verzekerd blijven sporten! Hoe en waar?
 • Een clublid kan deze optie afsluiten, via de club met een aanduiding op de jaarlijkse ledenlijst. Dan loopt de looptijd gelijk met het lidmaatschap van de club. Contacteer jouw clubverantwoordelijke en lees hier meer info
 • Wacht je liever niet tot de nieuwe lidmaatschapsperiode start, dan kan je ook zelf actie ondernemen en individueel een 24/7 sportpolis afsluiten voor jezelf en/of jouw gezinsleden.
  Klik hier voor meer info, maak een account aan, teken online in en trek er vandaag nog verzekerd op uit!
* Info Neos-leden: klik hier

In de huidige verzekeringsvoorwaarden is opgenomen dat alle Sportievak clubleden verzekerd zijn tijdens alle clubactiviteiten. Bij enkele gezondheidssporten is er een uitbreiding toegestaan tijdens individuele sportbeoefening buiten clubverband.

Huidige regels voor de sport

Update 24 juni 2021 – Hier vind je een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 27 juni op basis van de beslissingen die het Overlegcomité nam op 18 juni 2021 en het federaal ministerieel besluit van 23 juni dat daarop volgde. We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en sturen bij indien nodig.

Vanaf 27 juni gelden volgende richtlijnen (raadpleeg het basisprotocol sport en corona voor een volledig overzicht):

 • Er kan opnieuw onder normale omstandigheden gesport worden. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er kan contact gemaakt worden, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd, als niet-georganiseerd verband;
 • Enkel voor de deelnemers aan sportkampen geldt nog een limiet, vanaf 25 juni is dit maximum 100 deelnemers, vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers
 • De densiteitsregels (30m²/10m²) ter reductie van de capaciteit van sportinfrastructuur zijn niet langer verplicht. Ze kunnen wel een nuttige beheersmaatregel zijn, indien de indoor infrastructuur over beperkte ventilatiemogelijkheden beschikt.
 • Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen
 • Cafésporten (biljart, snooker, darts, tafelvoetbal, …) in horeca-inrichtingen zijn opnieuw toegelaten (mits gebruik van mondmasker)
 • Kleedkamers en douches mogen opnieuw open. We adviseren hier wel nog om optimale ventilatie te voorzien of wanneer dit niet mogelijk is om de capaciteit te beperken. Hou bij de heropening rekening met de nodige procedures ter preventie van legionella;
 • Horeca-activiteiten bij sporttrainingen en -wedstrijden kunnen indien gewenst volgens het take-away principe worden georganiseerd.
 • Voorinschrijven bij sportactiviteiten wordt nog sterk aanbevolen, maar is niet langer verplicht. Zo worden daginschrijvingen bij wandel- en toertochten opnieuw mogelijk.
 • De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd:

  * Minderjarige deelnemers (en g-sporters en hulpbehoevenden) aan sportactiviteiten kunnen steeds vergezeld worden door één of meerdere leden van hun huishouden, ongeacht de aard van de activiteit. Voor deze toeschouwers hoeft geen CERM of CIRM opgemaakt te worden.

  * Zonder Covid Safe Ticket
  - Binnen tot 2.000 personen (of 100% van de CIRM-capaciteit indien dit lager is dan 2.000), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand
  - Buiten tot 2.500 personen, met mondmasker en op een veilige afstand. Het mondmasker mag tijdelijk af wanneer men op een vaste zitplaats zit (bv. voetbalstadion).

  * Kinderen tot 12 jaar zijn net zoals voor de toepassing van het Digital Covid Certificate, ook voor het Covid Safe Ticket vrijgesteld van testen.

  * Organisatoren zijn NIET verplicht de testmogelijkheid aan de ingang van het evenement aan te bieden.

  * CERM, en indien indoor ook CIRM, blijven verplicht, behalve wanneer men indoor onder de 100 en outdoor onder de 200 toeschouwers blijft.

Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je de laatste federale maatregelen.

Lees hier het Basisprotocol Sport

Later deze zomer volgen wellicht nog volgende versoepelingen

Vooruitblik op mogelijke versoepelingen op basis van de voorlopige communicatie vanuit het federale niveau na het overlegcomité van 11 mei (onder voorbehoud van gunstige corona-cijfers en eventuele wijzingen in de federale richtlijnen). Het verwachte federale MB zal hierbij mogelijks nog extra modaliteiten opleggen. Wij verduidelijken deze in een update van het basisprotocol sport en corona en de onderliggende protocollen van zodra dit MB beschikbaar is.

30 juli 2021 (te bevestigen op OC van 16 juli)

 • De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd:
  • Binnen tot 3.000 personen of 100% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand
  • Buiten tot 5.000 personen, met mondmasker en op een veilige afstand.

13 augustus (te bevestigen op OC van 16 juli)

 • Er wordt voorzien in een mogelijkheid om af te wijken van het max. aantal van 5.000 personen publiek, mits gebruik van het COVID Safe Ticket. In dat geval mag men outdoor tot 75.000 personen per dag toelaten.

1 september (te bevestigen op OC van 16 juli)

 • aantal te bepalen, zittend en/of staand, mondmasker en sociale afstand niet verplicht.
 • er wordt voorzien in een mogelijkheid om af te wijken van een nog te bepalen max. aantal personen publiek, mits gebruik van het COVID Safe Ticket.

Protocollen vanaf 27 juni

Basisprotocol Sport
Protocol voor sportkampen en sportstages (vanaf 25 juni)
Protocol voor infrastructuurbeheerders /fitnesscentra / implementatieplan ventilatie / buitenprotocol voor horeca
Protocol voor sportevenementen en wedstrijden
Protocol voor zwembadexploitanten
Protocol voor exploitanten van zwemgelegenheden in recreatiedomeinen

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK