Home Sportclubs Clubinfo Nieuws

September is Maand van de Sportclub

Een nieuwe editie komt eraan! Van 1 tot 30 september 2021 kan je jouw sportclubin de kijker zetten en zoveel mogelijk mensen in contact brengen met jouw aanbod.
Je kan deelnemen op 2 manieren: Als deelnemer of als ambassadeur. Elke deelnemende sportclub ontvangt gratis promotieposters en onder alle deelnemende sportclubs worden waardevolle prijzen verloot.
Alle deelnemende sportclubs worden vermeld op de website van Sport Vlaanderen.
De sportclubs die deelnemen als ambassadeur ontvangen ook een sportspecifieke spandoek (80 x 200cm).
Hoe je deelneemt en inschrijft, lees je hier


Europese Week van de Sport van 23 tot 30 september 2021

Jaarlijks vindt in september de Europese Week van de Sport plaats, een initiatief van de Europese Commissie om sport en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen.
Dit jaar is de actie aan de 7de editie toe. In samenwerking met ISB en VSF, biedt Sport Vlaanderen sportclubs tijdens die week de mogelijkheid om een EU-initiatief te organiseren.
Wil jij je met jouw sportclub meten met een club uit een andere EU-lidstaat? Een vriendschappelijke wedstrijd of training, een internationale stage, les krijgen van een trainer uit het buitenland, … alles kan. Ga de uitdaging aan en organiseer een internationale uitwisseling of samenwerking. Inschrijven kan tot 9 juli.

Alle info en voorwaarden


Herlaadjouwsportclub.be

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. De jouwe ook?
Dan is het dringend tijd voor een rematch ! De Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid werkten aan een actieplan om jouw club te herladen.
Vanaf 20 april kan je terecht op www.herlaadjouwsportclub.be voor webinars, opleidingen, financiële steun en begeleidingsprogramma’s, met Maarten Vangramberen als coach!
Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het ruime aanbod.
De finish is in zicht!


Steun je sportclub samen met de Rode Duivels

Carrefour wil, samen met de Rode Duivels, graag een helpende hand bieden aan de sportclubs. Met de “Steun je sportclub” campagne biedt het bedrijf aan alle sportclubs een eenvoudige manier om enerzijds het clubgevoel te versterken en om anderzijds voor een mooie materiële ruggensteun te sparen met de hele club. Elke amateursportclub verbonden aan een federatie, kan aan de actie deelnemen. Vanaf 5 mei 2021 tem 12 juli 2021 kan elke club sparen voor sport- en andere uitrusting, geschikt voor elke sporttak.
Deelnemen is eenvoudig! Elke sportclub heeft per brief zijn eigen registratiegegevens ontvangen en kan zich nu al inschrijven op steunjesportclub.carrefour.eu
Als je als club toch nog vragen hebt kan je steeds terecht bij het Contact-Center op het nr +32 5 328 03 26 of per email: steunjesportclub@promocontact.eu


Sportievak-korting bij aankoop EHBO koffers!

Als sportclub aangesloten bij Sportievak krijg je tijdelijk 20% korting op alle EHBO-koffers en 10% korting op de volledige catalogus van Eurodist met o.a. ontsmettingsmiddelen, pleisters en verbanden, verzorgingsproducten, …
We stellen alvast 2 gebruiksklare EHBO-koffers voor, nl. de EHBO-koffer BASIC ABS 4 en de EHBO-koffer SPORT ABS4.
Meer info mbt de groepsaankopen.


Sportievak Clubinfosessie gemist?

De online Sportievak Clubinfosessie van maandag 15 maart had als thema's onder meer het verenigingswerk 2.0, het reglement jeugdsport, start to goed bestuur, clublogin, tuchtreglement, groepsaankopen,...
Kon je er live niet bij zijn en wil je graag de info nog eens doornemen, dan vind je op het clubplatform na login de hand-outs terug.

Nog geen clublogin aangemaakt? Meer info


Jeugdsportsterrenlabel Sportievak - focus op bijscholing/opleiding

In het Sportievak Jeugdsterrenlabel 2021 - voor clubs met min. 30% jeugd - komen bijscholingen en opleiding van jeugdtrainers in aanmerking voor subsidiëring.
Volg je dus als jeugdtrainer aangesloten bij Sportievak een opleiding of webinar, dan kan je club daarvoor een financiële return ontvangen.
Erkende bijscholingen: opleiding bij de Vlaamse Trainersschool van Sport Vlaanderen (ook de webinars van de VTS Plus Marathon), de Vlaamse Sportfederatie, Dynamo, de gemeentelijke sportdienst of een erkende sportfederatie.
Wanneer de opleiding wordt gegeven door een andere organisatie, dient een voorafgaandelijke goedkeuring aangevraagd te worden aan de federatie.
De maximale ondersteuning per opleiding:
• € 150 per gevolgde opleiding
• 80% van de effectieve cursuskostenBezorg dus zeker jouw inschrijvingsbewijs en betalingsbewijs aan jouw club die dit bij Sportievak kan indienen als verantwoordingsstuk.
Lees hier alle info mbt het Sportievak-Jeugdsportsterrenlabel


Word lid van onze Facebookgroep clublesgevers

De voorbije maanden zagen we al heel wat online-lessen de revue passeren. Noodgedwongen in vele gevallen. Maar het was soms ook een plezier om jullie creativiteit en enthousiasme te zien. Hier nu enkele lesgevers en/of clubs opnoemen is moeilijk. Daarom willen wij jou vragen om jouw ervaring te delen.
Daarom hebben we een Facebook-groep voor Sportievak-clublesgevers gemaakt. Hierop kan je zelf inspiratie opdoen, tips uitwisselen en van elkaar leren. Leuke nieuwtjes en nuttige info voor lesgevers en trainers komt hier ook aan bod.
Ook nieuwsgierig? Word hier lid!


Sport met grenzen op jongerenmaat

Kinderen en jongeren zijn voortdurend bezig hun eigen grenzen en die van anderen te ontdekken. Dit doen ze thuis, op school, in de jeugdbeweging, maar even goed in de sportclub, op sportkamp of tijdens een sportstage. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk: aangeven waar jouw grens ligt, reageren op grenzen van een ander, ... Sport met grenzen op jongerenmaat biedt twee werkvormen aan die jonge sporters tussen 12 en 18 jaar helpen om rond deze thematiek aan de slag te gaan.

Met deze tool:
- gaan jonge sporters nadenken over wat ze oké vinden en wat niet;
- denken ze na over hoe te reageren op situaties die ze al dan niet oké vinden;
- kunnen jongeren praten over individuele verschillen rond hoe ze bepaalde situaties beleven;
- komen ze te weten ze waar ze terecht kunnen met vragen, problemen of klachten.

Wie wil er graag mee aan de slag? Sportievak kan er eentje bestellen voor jou (22 euro/setje).
Bestel via mail: clubs@sportievak.be

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK