Home Sportclubs Clubinfo Nieuws

Herlaadjouwsportclub.be

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. De jouwe ook?
Dan is het dringend tijd voor een rematch ! De Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid werkten aan een actieplan om jouw club te herladen.
Vanaf 20 april kan je terecht op www.herlaadjouwsportclub.be voor webinars, opleidingen, financiële steun en begeleidingsprogramma’s, met Maarten Vangramberen als coach!
Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het ruime aanbod.
De finish is in zicht!


Steun je sportclub samen met de Rode Duivels

Carrefour wil, samen met de Rode Duivels, graag een helpende hand bieden aan de sportclubs. Met de “Steun je sportclub” campagne biedt het bedrijf aan alle sportclubs een eenvoudige manier om enerzijds het clubgevoel te versterken en om anderzijds voor een mooie materiële ruggensteun te sparen met de hele club. Elke amateursportclub verbonden aan een federatie, kan aan de actie deelnemen. Vanaf 5 mei 2021 tem 12 juli 2021 kan elke club sparen voor sport- en andere uitrusting, geschikt voor elke sporttak.
Deelnemen is eenvoudig! Elke sportclub heeft per brief zijn eigen registratiegegevens ontvangen en kan zich nu al inschrijven op steunjesportclub.carrefour.eu
Als je als club toch nog vragen hebt kan je steeds terecht bij het Contact-Center op het nr +32 5 328 03 26 of per email: steunjesportclub@promocontact.eu


Gratis Bijscholing Sport met grenzen op jongerenmaat

De train-de-trainer is een vorming die wordt georganiseerd voor iedereen die de tool wil gebruiken binnen zijn/haar sportclub en graag wat extra tips krijgt vooraleer hiermee aan de slag te gaan. De ideale personen om in de sportclub met deze tool aan de slag te gaan zijn Aanspreekpersonen Integriteit (API’s). Ook andere personen in de sportclub (trainers, bestuurders, ouders, ...) die graag dit thema onder de aandacht willen brengen bij jonge sporters kunnen dit begeleiden. We gaan ook even kort door het Sport met Grenzen vlaggensysteem zodat je voldoende achtergrond hebt om met de tool van start te gaan.

De train-de-trainer vorming vindt online plaats op woensdag 28 april 2021, 19-20u.
Meer info en inschrijven


Schrijf nu in voor het Webinar Sport met Grenzen

Wat doe je als een sporter foto’s heeft genomen van de meisjes onder de douche? Hoe zorg je voor een laagdrempelig aanspeekpunt voor mogelijke problemen? Welke gedragscode maak je op voor sporters en trainers omtrent kleedkamer- en douchegebruik? Kunnen er seksueel getinte mopjes gemaakt worden op de club met kinderen en jongeren? Mogen trainers en jongeren sms’en? Welke stappen neem je als een ouder een probleem meldt? Kan je een lid schorsen of uitsluiten voor lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag?
De kans dat ook jouw sportorganisatie vroeg of laat wordt geconfronteerd met signalen of vermoedens van ongepast lichamelijk of seksueel gedrag is reëel.
m dit thema volwaardig in jouw club aan te pakken vind je in “Sport met grenzen: Beleidsinitiatieven” concrete acties die je als bestuur je club kan verwezenlijken. De vorming is een mix van theorie, tips, voorbeeldcases en eigen aangereikte situaties.

Klik hier voor meer info en schrijf in

Op 10 mei 2021 is er dan het vervolg webinar 'Aan de slag als aanspreekpersoon integriteit in je sportclub (club API) - Klik hier


Versoepelingen in de sport

Uit de perstekst van de premier: "Op 8 mei gaat een breed buitenpakket van kracht. Activiteiten in georganiseerd verband (bv. sportclub) kunnen met max. 25 personen buiten en dit voor alle leeftijden, maar zonder publiek en zonder overnachting. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen ook met max. 10 binnen.
Het volgende Overlegcomité is gepland op 23 april en zal in het teken staan van de heropstart van cultuur en sport. Wordt vervolgd dus.
De meest recente info vind je altijd terug op de Corona-pagina


Sportievak-korting bij aankoop EHBO koffers!

Als sportclub aangesloten bij Sportievak krijg je tijdelijk 20% korting op alle EHBO-koffers en 10% korting op de volledige catalogus van Eurodist met o.a. ontsmettingsmiddelen, pleisters en verbanden, verzorgingsproducten, …
We stellen alvast 2 gebruiksklare EHBO-koffers voor, nl. de EHBO-koffer BASIC ABS 4 en de EHBO-koffer SPORT ABS4.
Meer info mbt de groepsaankopen.


Sportievak Clubinfosessie gemist?

De online Sportievak Clubinfosessie van maandag 15 maart had als thema's onder meer het verenigingswerk 2.0, het reglement jeugdsport, start to goed bestuur, clublogin, tuchtreglement, groepsaankopen,...
Kon je er live niet bij zijn en wil je graag de info nog eens doornemen, dan vind je op het clubplatform na login de hand-outs terug.

Nog geen clublogin aangemaakt? Meer info


Jeugdsportsterrenlabel Sportievak - focus op bijscholing/opleiding

In het Sportievak Jeugdsterrenlabel 2021 - voor clubs met min. 30% jeugd - komen bijscholingen en opleiding van jeugdtrainers in aanmerking voor subsidiëring.
Volg je dus als jeugdtrainer aangesloten bij Sportievak een opleiding of webinar, dan kan je club daarvoor een financiële return ontvangen.
Erkende bijscholingen: opleiding bij de Vlaamse Trainersschool van Sport Vlaanderen (ook de webinars van de VTS Plus Marathon), de Vlaamse Sportfederatie, Dynamo, de gemeentelijke sportdienst of een erkende sportfederatie.
Wanneer de opleiding wordt gegeven door een andere organisatie, dient een voorafgaandelijke goedkeuring aangevraagd te worden aan de federatie.
De maximale ondersteuning per opleiding:
• € 150 per gevolgde opleiding
• 80% van de effectieve cursuskostenBezorg dus zeker jouw inschrijvingsbewijs en betalingsbewijs aan jouw club die dit bij Sportievak kan indienen als verantwoordingsstuk.
Lees hier alle info mbt het Sportievak-Jeugdsportsterrenlabel


Word lid van onze Facebookgroep clublesgevers

De voorbije maanden zagen we al heel wat online-lessen de revue passeren. Noodgedwongen in vele gevallen. Maar het was soms ook een plezier om jullie creativiteit en enthousiasme te zien. Hier nu enkele lesgevers en/of clubs opnoemen is moeilijk. Daarom willen wij jou vragen om jouw ervaring te delen.
Daarom hebben we een Facebook-groep voor Sportievak-clublesgevers gemaakt. Hierop kan je zelf inspiratie opdoen, tips uitwisselen en van elkaar leren. Leuke nieuwtjes en nuttige info voor lesgevers en trainers komt hier ook aan bod.
Ook nieuwsgierig? Word hier lid!


Sport met grenzen op jongerenmaat

Kinderen en jongeren zijn voortdurend bezig hun eigen grenzen en die van anderen te ontdekken. Dit doen ze thuis, op school, in de jeugdbeweging, maar even goed in de sportclub, op sportkamp of tijdens een sportstage. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk: aangeven waar jouw grens ligt, reageren op grenzen van een ander, ... Sport met grenzen op jongerenmaat biedt twee werkvormen aan die jonge sporters tussen 12 en 18 jaar helpen om rond deze thematiek aan de slag te gaan.

Met deze tool:
- gaan jonge sporters nadenken over wat ze oké vinden en wat niet;
- denken ze na over hoe te reageren op situaties die ze al dan niet oké vinden;
- kunnen jongeren praten over individuele verschillen rond hoe ze bepaalde situaties beleven;
- komen ze te weten ze waar ze terecht kunnen met vragen, problemen of klachten.

Wie wil er graag mee aan de slag? Sportievak kan er eentje bestellen voor jou (22 euro/setje).
Bestel via mail: clubs@sportievak.be