Home Sportclubs Corona

Volgende stap - fase 2 in de exitstrategie - vanaf maandag 18 mei

Sportclubs mogen weer trainingen in de buitenlucht houden, mét de aanwezigheid van een coach en met niet meer dan 20 mensen.
Hiermee wordt alleen stap 1 (6 stappen in totaal) van het advies van de klankbordgroep Heropstart Sport gevolgd, het advies dat door de ministers van Sport is neergelegd bij de GEES.

Lees hier de richtlijnen zoals we kunnen lezen in het MB en voor de richtlijnen vanuit de klankbordgroep klik hier

Heb je concrete vragen over de specifieke organisatie van je sporttak, neem dan gerust contact op en we helpen je verder met de interpretatie van de richtlijnen en praktische tips op maat van je sportclub.

Veilig sporten: richtlijnen voor sporters in 10 stappen - download hier

De nationale Veiligheidsraad heeft dus opnieuw geen uitspraak gedaan over de volgende fases voor de heropstart van onze sportsector.
De premier benadrukte wel al dat sport- en cultuurevenementen verboden zijn tot zeker 30 juni.
Wat de indoorsporten, de sportkampen en het vervolg van de sportcompetities betreft, liet Wilmès weten dat er meer info zal volgen zodra er een akkoord is met de GEES. Voor 8 juni zal er qua sport evenwel niets veranderen. Zo klonk het op de persconferentie van 13 mei.

Exitstrategie voor sportorganisaties vanaf maandag 4 mei: wat, wanneer en hoe?

Op vrijdag 24 april maakte de Nationale Veiligheidsraad de exitstrategie voor ons land bekend. Vanaf maandag 4 mei kunnen we beginnen met een gefaseerde afbouw van de maatregelen. Ook voor de sportsector zijn er eerste voorzichtige stappen te nemen. De Klankbordgroep* voor de heropstart van de sportsector formuleerde hierbij een advies dat wij hier graag meegeven.
Lees meer