Home Sportclubs Fisaf Belgium

Wat is FISAF Belgium?

FISAF Belgium is een onderdeel van Sportievak vzw en de federatie in Vlaanderen die instaat voor de organisatie en ontplooiing van Sports Aerobics in België. Wij zijn lid van FIFSAF International, de grootste sportfederatie voor Sports Aerobics en Fitness (www.fisafinternational.com).

Sports Aerobics is een jonge, moderne sportdiscipline waarbij dans met kracht- en lenigheidsoefeningen worden gecombineerd. Twee minuten lang geven atleten op snelle muziek het beste van zichzelf voor een jury. Intensiteit en coördinatie maar ook uitstraling en het showelement zijn belangrijk in deze sport. De sport is in België is niet erg bekend maar onze atleten doen het wel erg goed op internationaal niveau.

BK, EK en WK

Elk jaar wordt een Belgisch Kampioenschap georganiseerd door Sportievak vzw. Daarnaast treden onze atleten ook aan op Europese en Wereldkampioenschappen.

Atleten kunnen op de kampioenschappen aantreden in verschillende leeftijdscategorieën en onderdelen:

Leeftijden:

  • Mini: 8-10 jaar
  • Cadet: 11-13 jaar
  • Junior: 14-16 jaar
  • Senior: 17 jaar of ouder

Categorieën:

  • Sports Aerobics: Solo – Duo of Mixed Pair – Trio
  • Fitness: Fitness Team Grande – Fitness Team Performance – Step teams Grande & Petite

Meer info over het BK in 2019 verschijnt hier binnenkort online.

Belgische atleten kunnen zich op het jaarlijkse Belgisch Kampioenschap selecteren om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Enkel de eerste vijf plaatsen zijn geselecteerd voor deelname.

Meer info over de internationale wedstrijden en hoe je moet inschrijven kan je vinden op de website van FISAF International:

Clubs in België

Regio Oost-Vlaanderen

Regio Vlaams-Brabant:

Wil je deze sport ook eens uitproberen?

Dat kan! Sportievak organiseert tijdens de zomervakantie een sportkamp sports aerobics-dans in Geraardsbergen.

Klik voor meer info!