Home Sportkampen FAQ Corona

Veelgestelde vragen rond de Coronacrisis

Corona gooit overal roet in het eten en niet in het minst voor onze kinderen en jongeren. Logisch dat er twijfels zijn en er talloze vragen komen. We bieden je graag een antwoord en willen ook geruststellen want we doen er echt àlles aan om het jonge volkje wel nog iets leuks te geven om naar uit te kijken!

Covid-coördinator: Suzy Vanwolleghem - 056 26 44 20.

Update sportkampen paasvakantie

Op 19 maart besliste de overheid dat sportkampen met overnachting niet mogen doorgaan: iedereen die ingeschreven was krijgt nog persoonlijk bericht dus check je mailbox de komende dagen. Wie nu al wil omboeken naar de zomervakantie kan dat gratis: doe een nieuwe inschrijving en zet "omboeking pasen 2021" onder het veld vriendenkorting. Je krijgt geen betaalscherm, je inschrijving gaat even in de wacht en wij doen het nodige om je tegoed te verrekenen. Je plaats is verzekerd dus geef ons even de tijd om alle wijzigingen te verwerken.

Sportkampen zonder overnachting kunnen in principe wel maar het moet organisatorisch haalbaar zijn. Wij moeten opeens omschakelen van groepen van 25 naar groepen van 10, wat niet alleen betekent dat er extra monitoren nodig zijn maar ook dat er meer afscheiding moet gebeuren en eventueel meer ruimte gevonden moet worden. Er moet bekeken worden of dit overal kan: we vliegen er in en doen wat we kunnen maar het zal ons tijd kosten om alles uit te zoeken. We communiceren van zodra we zekerheid hebben.

Op basis van de persconferentie van 19 maart van het overlegcomité zijn dit de basisregels voor de sportkampen in de paasvakantie:

Sportkampen voor kinderen tot 13 jaar (°2009 en later) kunnen doorgaan onder volgende voorwaarden:

 • groepen van max 10 personen (exclusief begeleiders)
 • bij voorkeur outdoor sportactiviteiten, indoor mogelijk indien noodzakelijk en volgens de richtlijnen in het protocol voor sportkampen
 • kinderen hoeven geen afstand te bewaren en geen mondmasker te dragen
 • begeleiding draagt mondmaskers
 • geen andere hobby in de week waarin men een sportkamp volgt
 • meerdaags aanbod: groepen blijven dezelfde tijdens aanbod
 • indoor lunchen is mogelijk, kleedkamergebruik is toegestaan
 • overnachtingen zijn niet mogelijk

Sportkampen voor jongeren vanaf 13 jaar (°2008) tot 19 jaar (°2002) kunnen doorgaan onder volgende voorwaarden:

 • groepen van max 10 personen (exclusief begeleiders)
 • outdoor sporten met contact toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport, indoor sporten niet toegestaan
 • geen andere hobby in de week waarin men een sportkamp volgt
 • begeleiding draagt mondmaskers
 • meerdaags aanbod: groepen blijven dezelfde tijdens aanbod
 • indoor lunchen is niet mogelijk, kleedkamergebruik is toegestaan indien noodzakelijk (bv. watersportkamp) en wordt tot strikte minimum beperkt
 • overnachtingen zijn niet mogelijk

Het ministerieel besluit en aangepast protocol voor de sportkampen moet nog volgen, daaruit zullen wij nog nader bepaalde regels krijgen.
Het laatste wat we willen is door alle sportkampen een streep trekken maar het moet haalbaar blijven. Gun ons even de tijd om alles uit te zoeken, we beloven zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Gaan de zomersportkampen door?

Wat ons betreft: natuurlijk! Al sinds het begin van de pandemie doen wij wat moet om onze sportkampen en vakanties te kunnen laten doorgaan. Bubbels maken, ontsmettingsmiddelen voorzien, programma's aanpassen, monitoren informeren, we draaien en schikken ons naar alle maatregelen die op ons bord komen om onze jeugd toch hun vakantie te kunnen geven. Uiteraard zijn ook wij wel afhankelijk van wat de overheid beslist en moeten wij maatregelen die afgekondigd worden afwachten en volgen.

Welke maatregelen worden getroffen op sportkampen?

Het protocol voor de sportkampen kan je hier nalezen. Naargelang de toestand verandert, verstrengen of versoepelen deze regels dus voor de komende maanden moeten ook wij afwachten wat de overheid hierrond beslist. We informeren jullie daarover echter wanneer er definitieve duidelijkheid is.

Voor details per kamplocatie verwijzen we naar de kampinfo, die nog bijgewerkt wordt wanneer de geldende regels gekend zijn. De kampinfo vind je door in te loggen op je account op deze website en onder "inschrijvingen" op het info-icoontje te klikken. Je krijgt alle definitieve info ook enkele dagen voor de start van het sportkamp in je mailbox.

Wat met betaalde bedragen?

Geen zorgen! Bij ons hoeft niemand geld te verliezen als wordt beslist dat sportkampen niet mogen doorgaan. Gratis omboeken naar een andere periode, betaalde bedragen omzetten in een tegoed of terugbetalen, we garanderen het u. We zoeken oplossingen dus, in de eerste plaats om de kinderen zelf gelukkig te maken en ze bij een afgelaste vakantie toch uitzicht te geven op een nieuwe datum!

Zorg goed voor elkaar!