Home Sportkampen Praktische info Medische fiche

Medische fiche op sportkamp of vakantie: is dat belangrijk?

Jazeker! Om meerdere redenen:

1. Sportievak vzw treft alle nodige maatregelen om de sportlessen veilig en medisch verantwoord te laten verlopen. Onder meer door gediplomeerde sportlesgevers aan te stellen, voor aangepaste sportaccommodatie en sportmateriaal te zorgen, enzovoorts. Niettemin kan onze federatie niet inschatten of uw zoon/dochter geschikt is om de gekozen sport te beoefenen. Daarom raden we u aan de fiche door uw arts te laten ondertekenen. Eén ondertekende verklaring per kalenderjaar is voldoende.

2. De medische fiches zijn een nuttig werkinstrument voor onze monitoren. Wanneer zich een ongeval of noodsituatie voor doet bevat deze fiche vaak essentiële informatie over uw kind: uw contactgegevens, de contactgegevens van uw huisarts, ingrepen die uw kind onderging, allergieën die hij of zij heeft,… Daarom vragen we ook bij èlke vakantie een medische fiche in te vullen. Het is voor ons onhaalbaar medische fiches van kinderen die meerdere kampen doen telkens op te zoeken en opnieuw op de juiste kampen ter beschikking te stellen van onze monitoren.

3. Medicatie geven mag zomaar niet. Op onze vakanties zijn er geen medicijnen beschikbaar, ook niet de gangbare middelen. Wij mogen enkel en alleen producten voor wondverzorging (ontstmettingsmiddel, klevers, verband,…) ter beschikking stellen van onze monitoren.
Niets houdt u echter tegen een kleine reisapotheek samen te stellen voor uw kind: op de medische fiche kan u noteren welk product bij welke situatie en in welke hoeveelheid gegeven kan of mag worden. Op die manier zal uw kind nooit iets toegediend krijgen dat u niet goedkeurt en is er zeker iets voor handen bij kleine maar vervelende situaties zoals koorts, diarree,…

Download hier een blanco medische fiche