Home Sportkampen Praktische info Verzekering & annulatie

Verzekeringen op sportkampen en vakanties

Ongevallen op binnenlandse sportkampen met of zonder overnachting

Alle deelnemers zijn automatisch verzekerd voor lichamelijke ongevallen (polis bij Ethias nv, voorwaarden zijn op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar). Als er een ongeval gebeurt wordt al het nodige gedaan om je kind de juiste hulp te bieden. Na afloop van het kamp krijg je per brief of via e-mail alle informatie voor de aangifte van de kosten aan de verzekeringsmaatschappij. Heb je vragen? Aarzel niet ons te contacteren: 056 26 44 20.

Ongevallen op buitenlandse sportvakanties

Bij inschrijving voor een buitenlandse vakantie kan je steeds een reisbijstands- en reisonderbrekingsverzekering nemen. Deze verzekering, bij Protections nv, dekt alle medische kosten in het buitenland plus de kosten ten gevolge van ongevallen die zich tijdens onze vakanties voordeden, tot twaalf maanden na datum van het ongeval. Klik hier voor de voorwaarden van deze verzekering.

Wie deze verzekering niet neemt kan voor medische kosten tgv een lichamelijk ongeval tijdens de reis, terugvallen op de medische bijstandsverzekering van zijn/haar ziekenfonds of op een eigen reisverzekering.

Annuleren van een vakantie

Voor al onze vakanties met overnachtingen kan je bij inschrijving een annulatieverzekering nemen. Deze verzekering dekt de terugbetaling van het inschrijvingsgeld (uitgezonderd de kostprijs van de premie), indien er om geldige redenen geannuleerd wordt. Er geldt géén vrijstelling voor binnenlandse vakanties. Bij buitenlandse vakanties geldt een vrijstelling van 25 Euro. Klik hier voor de voorwaarden van deze verzekering.

Indien er geen annuleringsverzekering werd genomen of wanneer deze niet tussenkomt, zullen volgende kosten worden aangerekend:

  • annulatie meer dan 35 dagen voor de start: € 75,00
  • annulatie vanaf 35 maar meer dan 25 dagen voor de afreis: 50% van het deelnamegeld
  • annulatie vanaf 25 maar meer dan 10 dagen voor de afreis: 90% van het deelnamegeld
  • annulatie vanaf 10 dagen voor de start of in geval van afwezigheid zonder voorafgaande verwittiging: de volledige verkoopprijs