Contact Nieuws Mediacenter Over ons Werken bij
Blog Podcast Video's Merkmateriaal Nieuwsbrief
Home Mediacenter Blog Sporten met je gezin

Sporten met je gezin


dat is voor iedereen win-win!

Sporten dans, gezinssport, lopen, voetbal, zwemmen

Van 15 tot 21 mei zetten we het gezin in de kijker. Wij maken er maar al te graag “De week van het sportieve gezin” van. Tijdsgebrek, geen zin of te moe tellen niet meer als excuses. Beweeg je? Dan krijg je juist meer energie én het bevordert je gezondheid!

Waarom zou je nu samen sporten met je gezin?

Wel, om te beginnen geef je het goede voorbeeld. Samen sporten is ook veel leuker dan alleen. Daarnaast moet je niet op zoek naar quality-time, die heb je al tijdens jullie sportief uitje! Tenslotte hoef je ook geen vrienden of familie teleur te stellen door af te haken omdat je kind thuis is, neem hem/haar gewoon mee.

In deze blogpost kom je te weten welke sporten leuk zijn om samen te doen én geven we enkele tips om je kind te overtuigen om samen te sporten.

#1 Run with fun

Samen lopen, de eenvoudigste manier om samen te bewegen. Let wel op de leeftijd van je kind en pas je tempo en de afstand aan. Is lopen niet de favoriete sport van je oogappel? Laat hij/zij dan naast je fietsen of steppen. Zo ben je beide nog actief bezig en hoef je je tempo en afstand niet te veranderen.

#2 Zwem samen

Is je kind een waterrat? Plonst, duikt en speelt hij/zij zorgeloos in het water? Dan kan je vanuit de cafetaria toekijken hoe je kind zich te pletter amuseert… Maar waarom duik je zelf eens het diepe niet in? Trek wat baantjes samen met je schattebol, zo ben je zelf ook gezond en actief in beweging!

#3 Laat alles vallen, tijd om te voetballen

Het concept is eenvoudig, trek met een bal in de hand samen met je gezin naar het park, het strand of een pleintje. Voetballen kan je echt overal! Geen zin om je te verplaatsen? Simpel, speel een partijtje in je achtertuin. Je hoeft heus geen Kevin De Bruyne of Dries Mertens te zijn om veel plezier te hebben!

Voor je het weet sta je kletsnat in het zweet!

#4 Samen sjansen en dansen

Dans samen met je kind op zijn/haar favoriete hits en verzin een leuke choreografie! Niet veel inspiratie? Op Youtube staan tal van leuke dansjes op maat van jou en je kind. Of je danst er gewoon op los. Niets leuker dan even lekker uit de bol gaan!

#5 Doe mee aan een sportevent voor twee

Wat dacht je van een partijtje volleybal tussen de ouders en de kinderen? Of een spelletje dubbeltennis samen met je spruit? Heb je het liever wat avontuurlijker? Doe dan mee aan family mudrun bijvoorbeeld! Als gezin trotseer én overwin je verschillende obstakels, wat jullie nog dichter bij elkaar brengt.

Evenementen genoeg om samen aan deel te nemen. Zo heb je zelf iets om voor te trainen en na het event kan je samen trots zijn op die blinkende medaille!

Beweging tekort? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind samen met mij sport?

  • Kies een sport of activiteit die hen ook aanspreekt
  • Samen bezig zijn is het doel! Push je kind niet, dan haakt hij/zij al snel af
  • Bedenk een haalbaar doel, zo kan je samen trainen en blijft de motivatie op peil
  • Wil je kind ook altijd winnen? Bedenk een ludieke wedstrijd tijdens het sporten!

Oh ja, laat je kind af en toe ook eens winnen ;-)

Begint het bij jou ook te kriebelen om samen met het gezin te sporten? Tal van onze aangesloten clubs bieden samen sporten met het gezin aan! Neem snel een kijkje op onze clubpagina


© 2024 Sportievak vzw - KBO 0472.460.373 - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Cookie policy - Sitemap - Design: BOA - Development: Quoted