Home Medewerkers Wij zoeken Sportlesgevers

Sportlesgever worden bij Sportievak?

Heb je een sportdiploma of ben je in opleiding?

Heb je zin om een pak toffe mensen te leren kennen?

Meld je aan als sportlesgever!

Je profiel

 • je bent minimum 17 jaar
 • je hebt een geldend diploma of hebt reeds een voldoende deel van je opleiding achter de rug:
  • je bent geslaagd in je tweede jaar Regent Lichamelijke Opvoeding (= 2de professionele Bachelor in lichamelijke opvoeding)
  • je bent afgestudeerd als Regent Lichamelijke Opvoeding (= je bent professionele Bachelor lichamelijke opvoeding)
  • je bent geslaagd in je tweede kandidatuur Lichamelijke Opvoeding (= 2de academische Bachelor in lichamelijke opvoeding)
  • je bent geslaagd in je eerste licentie Lichamelijke Opvoeding (= je bent academische Bachelor in lichamelijke opvoeding)
  • je bent afgestudeerd als Licenciaat Lichamelijke Opvoeding (= je bent Master lichamelijke opvoeding)
  • je hebt een diploma initiator in een specifieke sporttak
  • je hebt een diploma trainer A of trainer B in een specifieke sporttak
 • je hebt een hart voor sport en jeugdwerk
 • je hebt zin voor verantwoordelijkheid
 • je werkt graag in teamverband

Je opdracht

Op sportkampen met of zonder overnachting

Sportievak vzw organiseert tijdens de schoolvakanties sportkampen voor kids en jongeren van 3 tot 18 jaar. Als sportlesgever is je eerste opdracht natuurlijk de sportlessen verzorgen. Afhankelijk van je eigen kunnen of de situatie ter plaatse word je ingeschakeld om één of meerdere sporten te geven.

Op sportkampen met overnachting steek je ’s avonds een handje toe bij de avondactiviteiten, tussendoor zorg je er samen met je teamgenoten voor dat alles op wieltjes verloopt. Je bereidt je taak grondig voor: gezien deze sportkampen gecontroleerd worden door Sport Vlaanderen moet elke sportlesgever een lesvoorbereiding op papier afleveren. Daarin leg je uit hoe je de sport die je geeft aanbrengt, hoe je je lessen uitbouwt en wat je met de deelnemers wilt bereiken gedurende het verloop van het kamp. Deze voorbereiding stuur je voor de start van het sportkamp via mail naar ons door.

Lesgevers op externaatskampen hoeven hun taak niet op papier voor te bereiden maar krijgen vanuit Sportievak een omschrijving van hun opdracht.

Op onze vakanties aan het Comomeer in Italië

Tijdens de zomermaanden lopen in ons eigenste vakantiecentrum Como Sportievak sportieve jongerenvakanties. Ook daar doen we voor de sportlessen een beroep op gediplomeerde lesgevers. Afhankelijk van je eigen kunnen of de situatie ter plaatse word je ingeschakeld om één of meerdere sporten te geven. Daarnaast steek je ’s avonds een handje toe bij de avondactiviteiten. Tussendoor zorg je er samen met je teamgenoten voor dat alles op wieltjes verloopt.

Voor deze vakanties zoeken we lesgevers in de volgende sporttakken:

 • waterski/wakeboard, met of zonder vaarbewijs (het witte kaartje is voldoende voor onze vakanties)
 • kajak
 • beachsporten

Alle medewerkers op deze vakanties werken op vrijwillige basis. In return reis en verblijf je gratis (vol pension) en krijg je er een week vol zon, plezier en vakantiesfeer bovenop.

Op sportdagen

Onze sportdagen zijn er voor alle leeftijden en alle graden van het onderwijs en gaan door op verschillende locaties in Vlaanderen, afhankelijk van de wens van de aanvrager. Ook teambuildingsactiviteiten organiseren we, voor bedrijven, families, scholen, sportdiensten, enz. De sportdagen vallen steeds buiten de schoolvakanties.

Om onze sportdagen leuk én kwaliteitsvol te houden zoeken we geregeld enthousiaste sportlesgevers. Ben je graag met sport bezig en hou je van afwisseling en uitdagingen? Dan is dit zeker iets voor jou. Sportievak geeft je de mogelijkheid om de meest uiteenlopende sportdisciplines aan te leren aan verschillende doelgroepen.

In onze SportieGO!-clubs

Deze clubs zijn er voor kinderen van het eerste tot derde leerjaar en hebben als voornaamste doel hen kennis te laten maken met verschillende sporten om hen zo door te laten stromen naar een sportclub in hun eigen gemeente. Om de drie lessen komt een nieuwe sport aan bod. SportieGO! werkt hiervoor samen met gemeentelijke sportdiensten en lokale sportclubs. De lessen gaan wekelijks door, met uitzondering van vakantieperiodes. Een SportieGO!-werkjaar loopt van september tot mei.

Er is wekelijks een clublesgever aanwezig (om de drie lessen van een nieuwe club dus): jij staat deze persoon bij om de lessen te begeleiden. De omnisportlessen in onze programma's geef je zelf.

Daarnaast sta je als omnisportlesgever ook in voor de continuïteit: jij kent de deelnemers en helpt de clublesgever waar nodig (organisatorisch, didactisch, …). Je bent het aanspreekpunt voor de ouders, controleert de aanwezigheden bij het begin van de lessen en bent de contactpersoon tussen ons en de clublesgevers.

Herken je jezelf hierin?

Stel je kandidaat

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK