Contact Nieuws Mediacenter Over ons Werken bij
Blog Podcast Video's Merkmateriaal Nieuwsbrief
Home Mediacenter Blog Baas, wanneer gaan we op teambuilding?

Baas, wanneer gaan we op teambuilding?


Sporten team challenge , team estafette , teambuilding

Heeft jouw baas al het licht gezien? Een bedrijf waarin teams onderling goed samenwerken, behaalt gemakkelijker vooropgestelde doelstellingen. Denk maar aan #TheWolfpack in het wielrennen, de ploeg van Patrick Lefevere die door het sterke groepsgevoel uitgroeide tot één van de beste ploegen ter wereld!

Wil jouw bedrijf in haar branche ook op het hoogste schavotje staan? Lees in deze blogpost hoe een teambuilding hiertoe bijdraagt.

Is teambuilding dan zo belangrijk?

Een teambuilding is meer dan bier en plezier… Een goeie teambuilding versterkt de relatie tussen teamleden, wat de onderlinge communicatie bevordert. Daar bovenop krijgen de werknemers een vertrouwensboost en verbetert de samenwerking.

Koppel sport aan teambuilding

Maak van jouw teambuilding een sportieve dag! Er wordt gewerkt aan de groepssfeer én ook aan de gezondheid. Of je nu moet samenwerken om een uitdagend hindernissenparcours te overwinnen, of als team complexe challenge games moet afwerken, het gevoel om als groep iets te bereiken heeft sowieso een positieve impact!

Daarnaast kunnen sportieve teambuildings ervoor zorgen dat individuele teamleden hun capaciteiten overstijgen. Door elkaars sterke punten te waarderen leer je ze als groep optimaal te benutten. Exact hoe het er op de werkvloer ook aan toe gaat! Door sportieve activiteiten te doen is er ook minder stress én overheerst er een positieve sfeer.

Bovendien moeten teamleden op elkaar vertrouwen tijdens het uitoefenen van sportieve teambuildingactiviteiten. Door fysieke uitdagingen zoals vlotten bouwen, challenge games of teambuildingsspellen tot een goed einde te brengen, zijn jullie afhankelijk van elkaar. Het opgebouwde vertrouwen tussen collega’s kan zich dan later doorzetten binnen het bedrijf.

Tenslotte zorgt een sportteambuilding voor waardevolle leermomenten. Na afloop van alle activiteiten reflecteren teams over hun prestaties, bespreken ze sterke punten én zoeken ze ook naar verbeteringspunten. Zo’n reflectie stimuleert iedereen om open te staan voor positieve maar ook voor negatieve feedback.

Na inspanning, komt ontspanning

Na de inspanning volgt de ontspanning. Lunch samen met alle collega’s, ga na alle activiteiten gezellig iets drinken op een terras, sluit de dag af met een etentje,… Er zijn tal van manieren waarop werknemers zichzelf meer durven open te stellen. Denk vooral aan de sfeer en aan de setting. Ook tijdens die ontspanning kan er gewerkt worden aan het teamgebeuren. Denk maar aan een vragenronde, dillemabox,… Allerlei zaken om een open sfeer te creëren!

Wij organiseren, jij zal je amuseren

Wist je dat wij bij Sportievak zo’n sportieve teambuildings organiseren? Wij bieden teambuildings aan perfect op maat van ieder bedrijf. Beschik je over voldoende ruimte en doe je graag een sportieve teambuilding in je eigen bedrijf? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat al het materiaal klaarstaat en begeleiden jou doorheen een actieve dag vol sport en plezier!

Beschik je niet over de nodige ruimte? Ook geen probleem! Sinds kort organiseren we in ’t Madeliefje te Woumen (Diksmuide) sportieve teambuildings op maat van bedrijven. ’t Madeliefje is onze eigen site en staat gegarandeerd voor kwaliteit.

Als bedrijf bepaal je helemaal zelf hoe je sportieve dag eruitziet. Een extra troef; tussen de activiteiten door kan je genieten van een heerlijk bolletje ambachtelijke hoeve-ijs. Afsluiten kan je doen met een lekkernij die ’t Madeliefje serveert!

Check ons aanbod van teambuildings op maat via of vraag je teambuilding hier meteen aan!


© 2024 Sportievak vzw - KBO 0472.460.373 - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Cookie policy - Sitemap - Design: BOA - Development: Quoted