Contact Nieuws Mediacenter Over ons Werken bij
Blog Podcast Video's Merkmateriaal Nieuwsbrief
Home Mediacenter Blog E-bike voor beginners

E-bike voor beginners


Draai jij straks de bak in?

Sporten e-bike, fietsen, mountainbike, wielrennen

Je hebt het zeker al meegemaakt: je bent aan het fietsen langs een kanaal of op een jaagpad en je wordt voorbij gezoefd door een E-Bike. Elektrisch fietsen is het nieuwe normaal. Een trend die we omarmen omwille van het drempelverlagende aspect. Maar welk type e-bike past nu het best bij jou?

Rond de kerk of verder

De tijd dat elektrisch fietsen enkel iets was voor senioren is al lang voorbij. De E-bike is op korte tijd een enorm populair vervoersmiddel geworden voor jong en oud, werkend, schoolgaand of gepensioneerd. Als stelregel geldt dat voor afstanden langer dan 7 kilometer de drempel om te fietsen overwonnen kan worden door de klassieke fiets in te wisselen voor een elektrische variant.

Dankzij het aanbod aan speed pedelecs zijn vandaag zelfs afstanden boven de 25 kilometer haalbaar met de fiets. Zeker als je weet dat de speed pedelec snelheden tot 45km/u haalt! Met de ‘gewone’ elektrische fiets haal je tot 25km/u. Plan goed! Ken de autonomie van je batterij en de af te leggen afstand. Kan je je fiets opladen op het werk? Als dit in de (beveiligde) fietsenstalling kan, des te beter. Je batterij loskoppelen en bijvoorbeeld op je bureau opladen kan storend zijn voor collega’s omwille van het geluid dat dit produceert.

Geschikt voor plooiers

Ben je een ‘hybride reiziger’? leg je met andere woorden een stukje met de fiets af en een stukje met het openbaar vervoer? Als je weet dat je voor een E-bike al gauw een maandloon neertelt, laten we onze blitse bike niet graag achter aan een station. De plooifiets die al geliefd was onder de pendelaars bestaat inmiddels ook in een elektrische variant.

Competitievervalsing en in de bak

Dient je fiets enkel recreatieve doeleinden? Er bestaan elektrisch aangedreven racefietsen of mountainbikes. Zolang je er maar niet mee deelneemt aan een officiële wielercompetitie! Je wil toch niet gepakt worden op het gebruik van mechanische doping?

Is je fiets je enige transportmiddel? Misschien overweeg je wel je auto van de hand te doen? Dan is de elektrische bakfiets een mogelijkheid! Ideaal voor het opbergen van boodschappen of om kinderen naar school of hun hobby te voeren. Hesp je kinderen wel steeds vast en zet hen een helm op! Dankzij de elektrische ondersteuning ondervind je amper dat je extra gewicht vervoert. Let er wel op dat de draaicirkel wat groter is, en je meer plaats inneemt op de weg.

Verzekerd op weg

Elektrisch fietsen is in het begin wat wennen, net zoals de eerste keer op een racefiets of met een bakfiets evenzeer wennen is. Toch neemt elektrisch fietsen veel drempels weg voor een grote groep potentiële fietsers. Met weliswaar één groot aandachtspunt: veiligheid. Automobilisten of andere weggebruikers hebben soms moeite om de snelheid van een E-bike in te schatten. Bij een onfortuinlijke valpartij ligt de snelheid vaak hoger dan met de klassieke fiets. Wees dus verzekerd als je de weg op gaat. Bekijk zeker eens onze 24/7 sportverzekering of fietsverzekering.


© 2024 Sportievak vzw - KBO 0472.460.373 - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Cookie policy - Sitemap - Design: BOA - Development: Quoted