Contact Nieuws Mediacenter Over ons Werken bij
Blog Podcast Video's Merkmateriaal Nieuwsbrief
Home Mediacenter Blog Help, mijn kind gaat op sportkamp

Help, mijn kind gaat op sportkamp


Sporten omnisport, paardrijden, sportkamp, watersport, wielrennen

De zomer is in het land… Traditioneel vertrekken dus heel veel kinderen op sportkamp. Twijfel je om jouw kind in te schrijven voor een sportkamp? Vertrekt jouw kind tijdens de zomer voor het eerst op sportkamp? Als ouder is het begrijpelijk dat je bezorgd bent wanneer jouw kind op sportkamp vertrekt… Maar geen paniek, wij doen er alles aan om jouw oogappel een onvergetelijke week te bezorgen! 

In deze blogpost lees je waarom je met een gerust hart jouw kind op sportkamp kan laten vertrekken.

First things first

Een geschikt sportkamp kiezen is meestal het moeilijkste. Is jouw kind een manusje-van-alles? Dan is een omnisportkamp perfect! Tijdens zo’n sportkamp maakt het kennis met verschillende uiteenlopende sporten. Is jouw kind een wielerliefhebber, volleyballer, gymnast of eerder zot van paardrijden of watersport,…? Ook goed, wij hebben een ruim aanbod aan sportkampen die ook één specifieke sporttak behandelen. Op die manier wordt jouw kind de beste in zijn/haar favoriete hobby! Nog geen voorkeur of twijfel je nog? Neem gerust een kijkje op www.sportievak.be/sportkampen/ om inspiratie op te doen!

Hoera, een diploma

Al onze sportkampbegeleiders hebben een pedagogisch diploma (Lichamelijke Opvoeding & Sport of kleuteronderwijs,…) en héél véél passie voor sport. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in de sporttak waarvoor je jouw kind inschrijft. Met andere woorden, jouw kleine rakker wordt tijdens het sportkamp optimaal begeleid op sportief én pedagogisch vlak! Sport, plezier, respect en kwaliteit zijn de kernprincipes tijdens onze sportkampen!

Maten, makkers, Sportievakkers

Vrienden, vrienden en nog meer nieuwe vrienden! Tijdens ons sportkamp is jouw kind nooit alleen en leert het zichzelf gedragen in groep. Door elkaar de hele week te helpen tijdens de sport en de nevenactiviteiten ontstaan er hechte vriendschapsbanden. Op maandag zet je zoon of dochter ietwat verlegen af, op vrijdag pik je hem/haar met een glimlach tot achter de oren én een pak nieuwe kameraadjes weer op!

Persoonlijke groei

De sportieve week zorgt ervoor dat jouw kind dagelijks zijn sportieve en sociale vaardigheden versterkt. Want gedurende het sportkamp wordt het aan veel creativiteit, sport en recreatie blootgesteld. Zo wordt de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind bevorderd waardoor het met meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden de week afsluit. Je zult versteld staan hoe jouw kind op vrijdag vol zelfvertrouwen en zelfstandigheid terugkomt, klaar om de wereld te veroveren!

Jouw kind zal zich inspannen, jij zult ontspannen

Je bent natuurlijk het liefst van al bij je kind… maar even een paar dagen zonder is soms ook niet verkeerd, toch? Misschien moet je nog wat werk inhalen? Wel, dan is zo’n kampweek welgekomen en kan je goed doorwerken. Of je kan gewoon doen waar je zelf zin in hebt. Denk maar aan afspreken met vrienden, een lunch, een shopdagje inlassen, een wellness bezoeken,… of gewoon rustig genieten van de quality time met z’n tweeën. Klinkt zalig, niet? Maak je alleszins geen zorgen, wij zorgen ervoor dat jouw kind die week de tijd van zijn leven heeft. Zo kan je zelf ook een week ontspannen!

Klaar om jouw kind een onvergetelijke zomer te bezorgen? Ontdek nu ons uitgebreid aanbod aan sportkampen en geef jouw kind de kans om nieuwe sporten te ontdekken, vriendschappen te sluiten en zichzelf te ontwikkelen!


© 2024 Sportievak vzw - KBO 0472.460.373 - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Cookie policy - Sitemap - Design: BOA - Development: Quoted