Contact Nieuws Mediacenter Over ons Werken bij
Blog Podcast Video's Merkmateriaal Nieuwsbrief
Home Mediacenter Blog Tijd voor de lange brrrrrroek!

Tijd voor de lange brrrrrroek!


Sporten buitensport, fietsen, hardlopen, joggen, lopen, mountainbike, start 2 run, wielrennen

Buitensporter? Oktober is de maand waarin de zomerkledij plaats ruimt voor de winteroutfit. Je hebt er die bij hun korte broek zweren, zelfs bij vriestemperaturen, maar voor alle anderen is het tijd voor de tights of thermo kleding.

Schoenen en kousen

Ga je joggen of hardlopen? Aan je schoenen kan je niet veel veranderen. In heel slecht weer (veel regen, plassen op de weg, sneeuw,…) kan je een trail schoen overwegen. Die zorgt voor extra grip en vaak is het bovenwerk ook waterdicht. Fietser? Investeer in een paar overschoenen en vermijd vriestenen.

Winter of zomer, compressiekousen zijn een goed idee om je bloeddoorstroming te stimuleren. Ze bestaan met of zonder voetstuk, dus als lange kous of als ‘tube’. Let er op dat ze goed aansluiten, maar zorg dat ze zeker ook niet té strak zitten.

Tights 

Ook een lange (fiets)broek, of de bewuste hardloop ‘tights’ bevorderen de doorbloeding in je benen. Wedstrijd gepland? Bij de meeste sporters zorgt de adrenaline ervoor dat je de kou even vergeet, waardoor een lange broek al snel te warm aanvoelt.

Shirt en jas

Iedereen kent het principe van de laagjes. Begin met een basic layer die je temperatuur regelt, een zogenaamd thermisch shirt. Wol is hiervoor ideaal, vermijd katoen omdat dit het zweet minder goed afvoert. Trek daarboven een t-shirt of een dun truitje. Een fiets- of loopvest biedt je nog wat extra warmte en beschermt je tegen wind of regen. Denk eraan dat je bij fietsen beter nog een extra laagje aantrekt, terwijl je het tijdens het lopen al snel vanzelf warmer krijgt.

Accessoires

Vergeet de gevoelige plekken niet. Handschoenen zijn bij vriestemperaturen je beste vriend. Een nekwarmer of buff is handiger dan een sjaal om mee te sporten.

Je gsm op zak hebben vergroot het veiligheidsgevoel. Wist je dat sommige sporthorloges nu al over een noodsignaalfunctie beschikken? Goed om weten als je alleen op pad gaat.

Shine bright

Sta je klaar om te vertrekken? Check dan nog even dit: ben ik zichtbaar genoeg? Fietsverlichting is essentieel en een echte no-brainer. Maar dat geldt net zo goed voor lopers, ook al is het niet verplicht. Een looplampje dat je op je borst of hoofd kan dragen koop je voor twintig euro. Heb je een fluovestje, of fluobandjes? Draag ze! In je kast dienen ze tot geen enkel nut!

Gouden tip

Tot slot, nog een gouden tip: heb je een partner of huisgenoot, laat die dan voor je de weg opgaat even je route weten en hoe lang je ongeveer weg zal zijn. Houd je dan ook aan dat plan! Kies in de donkere wintermaanden voor een route met voldoende sociale controle, waar met andere woorden frequent gefietst, gewandeld of gejogd wordt.

 

Goed verzekerd de weg op? Lees hoe we je kunnen helpen met onze fietspechbijstand of 24/7 sportverzekering.

verzekerd sporten


© 2024 Sportievak vzw - KBO 0472.460.373 - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Cookie policy - Sitemap - Design: BOA - Development: Quoted