Home Senioren Neos Wat te doen bij ongeval Neos

Procedure bij ongevallen

Deze procedure geldt voor de aangifte van lichamelijke ongevallen gebeurd in binnen- en buitenland.

Gebruik altijd het juiste document en zorg ervoor dat alles zorgvuldig wordt ingevuld: clubgegevens (= de naam van de afdeling waaronder je bij Sportievak bent aangesloten of je vermeldt hier "individuele verzekering bij optie 24/7"), persoonlijke gegevens met zeker ook bankrekeningnummer en e-mailadres; gegevens én beschrijving van het ongeval, eventuele getuige en/of toezichthouder en uiteraard ook het geneeskundig getuigschrift.

Het aangifteformulier van Arena voor Neos kan je hier downloaden

  1. Je kwetst je tijdens een Neos-activiteit of op de weg van of naar de activiteit.
  2. Je vult het ongevalsaangifteformulier zorgvuldig in.
  3. Met het ongevalsaangifteformulier stap je naar de dokter, die het geneeskundig getuigschrift op pagina 4 van het formulier dient in te vullen. Of je vraagt in het ziekenhuis een gelijkwaardig officieel medisch attest waarop ook duidelijk een diagnose staat.
  4. Zo snel mogelijk na het ongeval bezorg je het ongevalsaangifteformulier aan het secretariaat van NEOS vzw: inscannen en mailen naar welkom@neosvzw.be of per post naar NEOS vzw - Mercatorstraat 92 - 9100 Sint-Niklaas (tel: 03/213 92 60)
  5. De verdere afhandeling van uw dossier gebeurt rechtstreeks met ARENA. De maatschappij stuurt jou binnen de vijf dagen een ontvangstmelding met alle nodige informatie en jouw dossiernummer.
  6. Alle bijkomende onkostennota’s kan je best zo snel mogelijk doorsturen naar ARENA zodat zij - als het dossier volledig is - tot vergoeding kunnen overgaan.
  7. Moesten er ongunstige ontwikkelingen in het genezingsproces zijn, dan meld je dat ook aan ARENA om een zo vlot mogelijke regeling van het dossier te kunnen waarborgen.

Maar hopelijk is deze informatie voor jou overbodig en kan je genieten van vele jaren ongevalvrij sportplezier.


Bij vragen, twijfels of problemen kan je altijd terecht bij Sportievak, wij zorgen voor een snel antwoord.

Bij eventuele ziekenhuisopname is het zeker aan te raden ook je hospitalisatieverzekering (bv via je werkgever) te verwittigen. Geef vooraf de gegevens en nadien de eindafrekening van je hospitalisatieverzekering door aan de verzekeringsmaatschappij.

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK