Home Sportclubs Sportverzekering Bijkomende opties

Extra opties sportverzekering op jaarbasis

24/7 Sportverzekering

Elk clublid van Sportievak kan tegen een heel voordelig tarief van € 10 een 24/7 verzekering afsluiten. De looptijd van deze optionele verzekering loopt gelijk met de lidmaatschapsperiode bij de club.

Deze polis dekt je 24 uur per dag en 7 dagen per week als je individueel, met familie of vrienden recreatief aan het sporten bent (uitgezonderd deelname aan wedstrijden, tornooien en competities en tijdens speedsailing, motorrijden, bergbeklimmen en parachutisme).

Je kruist deze optie aan op de modellijst. De betaling verloopt via de club.

Groepspolis fietspechbijstandsverzekering (bijstand bij pech)

Via Sportievak krijg je een fikse korting op de fietspechbijstandsverzekering van de VAB. Voor slechts 25 euro geniet je van het full-option pakket BeNeLux zonder beperking in aantal keren tussenkomst. Normaal kost zo’n verzekering 45 euro/persoon.
Heb je ingetekend op deze fietsbijstandverzekering en heb je pech, dan kan je bellen naar 078 222 222 en je VAB-lidnummer of naam doorgeven en melden dat je onder de firma Sportievak bent aangesloten.

Met de fietspechbijstand heb je 24/24 dekking en hoeft je je nooit zorgen te maken dat je met je fiets in panne staat en nergens heen kunt.

Er zijn twee instapdata:

 • 1 januari - inschrijven vóór 5 december
 • 1 juli - inschrijven vóór 13 juni

Je tekent in voor een volledig kalenderjaar. Intekenlijst en betaling via het clubsecretariaat.

Klik hier voor een kort overzicht van deze verzekering

Klik hier voor de algemene voorwaarden van deze verzekering

Extra verzekering hond

Leden aangesloten bij een hondenclub kunnen als extra optie een verzekering nemen voor hun hond. De lichamelijke ongevallen welke een hond toebehorend aan een lid van een bij Sportievak aangesloten hondenclub overkomt tijdens alle door deze club ingerichte sportactiviteiten (kampioenschappen, competities, vriendschappelijke en andere wedstrijden, tornooien of trainingen).

Deze bijkomende verzekeringsdekking kan enkel afgesloten worden per club en niet per persoon. Concreet: alle leden van de hondenclub moeten deze uitbreiding onderschrijven en de bijkomende premie van € 4 betalen.
In de polis: Dierenartskosten: maximum € 500 per schadegeval - Overlijden: maximum € 620 per hond.

BA lesgevers - uitbreiding 24/7

Lesgevers en trainers die bij Sportievak zijn aangesloten zijn door middel van deze aansluiting verzekerd voor lichamelijke ongevallen en BA, maar enkel tijdens de lesgeefopdracht in de aangesloten club.
Wil je als lesgever ook volledig verzekerd zijn buiten de clubactiviteiten, dan is er de optie BA lesgevers - uitbreiding 24/7 voor maar € 10 extra.
Je kruist deze optie aan op de modellijst. De betaling verloopt via de club.

De ‘BA-lesgevers’ dekt materiële en lichamelijke schade die lesgevers berokkenen in kader van hun lesgeefopdracht, tijdens het geven van sportlessen in groep (sportclub, sportkampen) en tijdens het geven van privésportlessen.
De lesgever kan lesgeven in de hoedanigheid van monitor, vrijwilliger en/of verenigingswerker.

BA bestuurders (optie voor vzw’s)

 • Verzekering tegen persoonlijke contractuele en extra-contractuele aansprakelijkheid van de vzw-bestuurders voor fouten in beleid en bestuur begaan bij het vervullen van het hen toevertrouwde mandaat.

 • Bescherming van het privévermogen van de bestuurders.

 • Premie afhankelijk van jaarbudget (voorbeeld bij budget tot € 250 000) en gewenste waarborg:
  • Waarborgbedrag € 125 000: € 100 / jaar
  • Waarborgbedrag € 250 000: € 143 / jaar

Voor meer info over de optie BA Bestuurders, contacteer onze federatie.

Schade aan gebouwen

Optioneel een dekking die niet alleen de schade aan indoorsportinstallaties dekt, maar ook andere installaties zoals de parochiezaal, een cultureel centrum, een bedrijfspand. Niet alleen tijdens sportactiviteiten, maar ook tijdens niet-sportactiviteiten. De prijs van de premie is per gebouw.

Duur van de ingebruikname Totale premie
1 dag € 27,31
2 dagen € 36,05
3 of 4 dagen € 43,70
5 tot 8 dagen € 51,35
9 tot 31 dagen € 60,09
32 tot 62 dagen € 67,74
63 dagen /half jaar € 81,94
volledig jaar € 109,25

Voor meer info over de optie ‘schade aan gebouwen’: contacteer onze federatie.

Reisverzekering

Deze verzekering kan aanvullend genomen worden op de sportverzekering bij sportactiviteiten in het buitenland. Dit geldt zowel voor de jaarverzekering als voor de tijdelijke verzekering.

 • De hoofdsportactiviteit van de club onder de vorm van wedstrijden, competitie, training of recreatief en het beoefenen van andere sporten enkel in recreatief verband (mits vooraf vermelden) worden reeds verzekerd door de jaarverzekering of een tijdelijke verzekering.
 • Alle andere tijdens de reis overkomen ongevallen en ziektes (mits enkele uitzonderingen zoals de gevolgen van aangeboren aandoeningen, aanslagen, oorlogssituaties, terreur,…).
 • Verlies en diefstal van bagage, verlies en beschadiging van reisdocumenten.

Tarieven en waarborgen te verkrijgen bij de federatie (mail ons).

Annuleringsverzekering (reizen)

Tarieven en waarborgen te verkrijgen bij de federatie (mail ons).

Contact opnemen?

Onze clubondersteuners helpen jou zo snel mogelijk verder!

Bel 056 26 44 20        Mail clubs@sportievak.be

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK