Home Sportkampen Praktische info Medische info

Medische info op een sportkamp of vakantie: is dat belangrijk?

Jazeker! Om meerdere redenen:

1. Sportievak vzw treft alle nodige maatregelen om de sportlessen veilig en medisch verantwoord te laten verlopen. Onder meer door gediplomeerde sportlesgevers aan te stellen, voor aangepaste sportaccommodatie en sportmateriaal te zorgen, enzovoorts. Niettemin kan onze federatie niet inschatten of uw zoon/dochter geschikt is om de gekozen sport te beoefenen. Daarom raden we u aan de fiche door uw arts te laten ondertekenen. Eén ondertekende verklaring per kalenderjaar is voldoende.

2. De medische info is erg nuttig voor onze monitoren. Wanneer zich een ongeval of noodsituatie voor doet vinden ze daar vaak essentiële informatie: uw contactgegevens, ingrepen die uw kind onderging, allergieën die hij of zij heeft,… Daarom vragen we ook bij èlke inschrijving de medische info van uw kind na te kijken en bij te werken. Dat kan éénvoudig online onder uw account. Door de info up to date te houden bewijst u onze monitoren én uw kind(eren) een grote dienst!

3. Medicatie geven mag zomaar niet. Op onze vakanties zijn geen medicijnen beschikbaar, ook niet de gangbare middelen. Wij mogen enkel en alleen producten voor wondverzorging (ontstmettingsmiddel, klevers, verband,…) ter beschikking stellen van onze monitoren.
Niets houdt u echter tegen een kleine reisapotheek samen te stellen voor uw kind: op het "attest medicijnen" kan u noteren welk product bij welke situatie en in welke hoeveelheid gegeven kan of mag worden. Op die manier zal uw kind nooit iets toegediend krijgen dat u niet goedkeurt en is er zeker iets voor handen bij kleine maar vervelende situaties zoals koorts, diarree,… Moet uw kind medicatie op voorschrift nemen dan moet dit attest ingevuld en ondertekend worden door de huisarts zodat er duidelijkheid is over wat er wanneer toegediend moet worden.

Download hier een attest medicijnen

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sportievak gebruik van cookies. Meer informatie   OK